Édesburgonya krémleves ( Gluténmentes és vegán ), recept

Édesburgonya krémleves ( Gluténmentes és vegán ), recept

A Gluténmentes és vegán édesburgonya krémleves, Hozzávalói: kb. 4-5 fő részére

  • 1,5 liter zöldségleves alaplé
  • 1 kg édesburgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • friss gyömbér kb. 3 cm-s darab
  • fél lime leve
  • 1,5 tk. őrölt római kömény
  • 1,5 tk. őrölt koriander
  • fél tk. kurkuma
  • só ízlés szerint
  • friss csíra ízlés szerint
  • 1 marék pörkölt kesudió
  • 3 ek. kókuszzsír

A Gluténmentes és vegán édesburgonya krémleves Elkészítése:

Elkészítjük a zöldségleves alaplevet: 1,5 liter vízbe teszünk 2 kockát és felforraljuk. A kesudiót egy serpenyőben lepirítjuk. Az édesburgonyákat megmossuk (nem kell megpucolni). Nagyobb darabokra vágjuk, betesszük a sütőbe (180 fok, légkeverés) és kb. 20-30 perc alatt megpuhul (villával ellenőrizzük).

Édesburgonya krémleves

Hagyjuk kicsit hűlni, majd könnyedén letudjuk húzni róla a héját. A hagymát és az újhagymát felszeleteljük, és kókuszzsíron puhára pároljuk. Hozzáadjuk az édesburgonyát és összeturmixoljuk botmixerrel vagy turmixgépben (érdemes hozzáadni a zöldséglevesből, hogy könnyebben menjen). Majd hozzáadjuk a többi levet, a fűszereket, belereszeljük a gyömbért, belenyomjuk a fél lime levét, megsózzuk ízlés szerint és összefőzzük. Kesudióval és friss csírával tálaljuk (úgy is nagyon jó, ha belekeverünk kesudió darabokat a levesbe).

Forrás: femcafe