Édesburgonya krémleves ( Gluténmentes és vegán ), recept
A Gluténmentes és vegán édesburgonya krémleves, Hozzávalói: kb. 4-5 fő részére
- 1,5 liter zöldségleves alaplé
- 1 kg édesburgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- friss gyömbér kb. 3 cm-s darab
- fél lime leve
- 1,5 tk. őrölt római kömény
- 1,5 tk. őrölt koriander
- fél tk. kurkuma
- só ízlés szerint
- friss csíra ízlés szerint
- 1 marék pörkölt kesudió
- 3 ek. kókuszzsír
A Gluténmentes és vegán édesburgonya krémleves Elkészítése:
Elkészítjük a zöldségleves alaplevet: 1,5 liter vízbe teszünk 2 kockát és felforraljuk. A kesudiót egy serpenyőben lepirítjuk. Az édesburgonyákat megmossuk (nem kell megpucolni). Nagyobb darabokra vágjuk, betesszük a sütőbe (180 fok, légkeverés) és kb. 20-30 perc alatt megpuhul (villával ellenőrizzük).
Hagyjuk kicsit hűlni, majd könnyedén letudjuk húzni róla a héját. A hagymát és az újhagymát felszeleteljük, és kókuszzsíron puhára pároljuk. Hozzáadjuk az édesburgonyát és összeturmixoljuk botmixerrel vagy turmixgépben (érdemes hozzáadni a zöldséglevesből, hogy könnyebben menjen). Majd hozzáadjuk a többi levet, a fűszereket, belereszeljük a gyömbért, belenyomjuk a fél lime levét, megsózzuk ízlés szerint és összefőzzük. Kesudióval és friss csírával tálaljuk (úgy is nagyon jó, ha belekeverünk kesudió darabokat a levesbe).
Forrás: femcafe