Édes turóskolbászkák, recept

Édes turóskolbászkák, recept

Az Édes turóskolbászkák hozzávalói:

  •  50 dkg tehéntúró,
  • 3 tojás,
  • 12 dkg cukor,
  • csipetnyi sáfrány,
  • 2 evőkanál olvasztott vaj,
  • 5 dkg mazsola,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • csipetnyi só,
  • liszt,
  • olaj a sütéshez, vaníliás porcukor.

Az Édes turóskolbászkák Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük annyi liszttel, hogy puha tésztát kapjunk. Lisztezett felületen vékonyra sodorjuk, majd 6-8 cm-es darabokra vágjuk és közepesen forró olajban kisütjük. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy kompóttal tálaljuk.

Édes turóskolbászkák

Forrás: aledakonyhaja