Édes-savanyú húsgolyók, recept

Édes-savanyú húsgolyók, recept

A húsgolyók Hozzávalói:

  • 80 dkg darált sertéscomb
  • 2 egész tojás
  • só, bors
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál koriander

A mártáshoz:

  • 1 csomag maggi édes-savanyú alap
  • 2 piros paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 3.5 dl víz
  • szerecsendió
  • só,bors

A darált húst összekeverem a tojásokkal és a fűszerekkel. Picit félreteszem, míg elkészítem a mártást.A hagymát apróra vágom, olívaolajon üvegesre párolom. Hozzádobom a kb 1-2 centis kockákra vágott paprikát, majd az édes-savanyú alapot, és felöntöm  vízzel. A húsból golyókat formázok, majd szépen egymás mellé pakolom őket a mártásban.

húsgolyók

Fedő alatt főzöm, majd megfordítom a húsokat, és fedő nélkül főzöm még fél órát. Ha szükséges, meg ½ dl vízzel felöntöm. Megfűszerezem, néha kavargatom, és kész is. Spagetti tésztával tálalom.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: falusilibak.cafeblog.hu