Édes-savanyú húsgolyók, recept

A húsgolyók Hozzávalói:
- 80 dkg darált sertéscomb
- 2 egész tojás
- só, bors
- 3 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál koriander
A mártáshoz:
- 1 csomag maggi édes-savanyú alap
- 2 piros paprika
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 3.5 dl víz
- szerecsendió
- só,bors
A darált húst összekeverem a tojásokkal és a fűszerekkel. Picit félreteszem, míg elkészítem a mártást.A hagymát apróra vágom, olívaolajon üvegesre párolom. Hozzádobom a kb 1-2 centis kockákra vágott paprikát, majd az édes-savanyú alapot, és felöntöm vízzel. A húsból golyókat formázok, majd szépen egymás mellé pakolom őket a mártásban.
Fedő alatt főzöm, majd megfordítom a húsokat, és fedő nélkül főzöm még fél órát. Ha szükséges, meg ½ dl vízzel felöntöm. Megfűszerezem, néha kavargatom, és kész is. Spagetti tésztával tálalom.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: falusilibak.cafeblog.hu