Édes-savanyú csirke, recept

Az Édes-savanyú csirke Hozzávalói:
- 1 kg csirkemell filé
- 2 db kápia paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 5-6 szelet ananász
- 6 evőkanál (házi) ketchup
- 10 dkg sózott kesudió
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Az Édes-savanyú csirke elkészítése:
1. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát és az ananászt felkockázzuk, a csirkemell filét megmossuk és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
2. Az olívaolajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, majd megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a csirkemell kockákat és fehéredésig sütjük.
3. Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és az ananászt, sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1 dl vízzel. Letakarva pároljuk kb. 10 percig, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a ketchupot, összeforgatjuk és további kb. 15 percig főzzük, meg-megkevergetve.
4. Ha puha a hús és elfőtt a leve, beleszórjuk a kesudiót, összeforgatjuk és így tálaljuk.
Az Édes-savanyú csirke, kész
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu