2021. január 25.

Select your Top Menu from wp menus
Édes-savanyú csirke, recept

Édes-savanyú csirke, recept

Story Highlights

  • A múlt hét egyik kedvence. Persze ha az alapanyagokat önmagukban is nagyon szereted, akkor nagy baj már nem lehet a végeredménnyel sem – ez itt is várható volt. A kesudiót kár kihagyni, így, vele együtt az igazi!

Az Édes-savanyú csirke Hozzávalói:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 db kápia paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg zöldborsó
  • 5-6 szelet ananász
  • 6 evőkanál (házi) ketchup
  • 10 dkg sózott kesudió
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Az Édes-savanyú csirke elkészítése:

1. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát és az ananászt felkockázzuk, a csirkemell filét megmossuk és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.

2. Az olívaolajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, majd megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a csirkemell kockákat és fehéredésig sütjük.

Édes-savanyú csirke

3. Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és az ananászt, sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1 dl vízzel. Letakarva pároljuk kb. 10 percig, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a ketchupot, összeforgatjuk és további kb. 15 percig főzzük, meg-megkevergetve.

4. Ha puha a hús és elfőtt a leve, beleszórjuk a kesudiót, összeforgatjuk és így tálaljuk.

Az Édes-savanyú csirke, kész

 

 Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
bazsalikomos pistou leves
Raymond Blanc – bazsalikomos Pistuo leves, recept

Gyorsan kész és nagyon intenzív friss levesről van szó, Raymond Blanc  többszörös Michelin csillagos mesterszakács ezt készítette el ma nektek is....

Close