Édes, paradicsomos sárgaborsóleves – recept

Ha egy könnyed kis levesre vágysz, ami nagyon gyorsan elkészíthető, akkor íme a neked való recept …
Az Édes, paradicsomos sárgaborsóleves Hozzávalói:
- 250 g sárgaborsó
- 1 db paradicsompüré konzerv
- 1 ek cukor
- 1 kk só
- 1 csipet majoránna
- 2 ek liszt
- ételízesítő
A paradicsomos sárgaborsóleves Elkészítése:
A sárgaborsót egy éjszakán át vízben áztatjuk. Másnap feltesszük főni, annyi vízben, hogy az jól ellepje – kb 6-8 cm.
A majoránnával 30 percen át közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhul. Beletesszük a paradicsompürét, a lisztet és az ízesítőket és még kb. 2-3 percig főzzük. Ízlés szerint még fűszerezhető, ízesíthető.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.