Édes, paradicsomos sárgaborsóleves – recept

Édes, paradicsomos sárgaborsóleves – recept

Ha egy könnyed kis levesre vágysz, ami nagyon gyorsan elkészíthető, akkor íme a neked való recept …

 

Az Édes, paradicsomos sárgaborsóleves Hozzávalói:

  • 250 g sárgaborsó
  • 1 db paradicsompüré konzerv
  • 1 ek cukor
  • 1 kk só
  • 1 csipet majoránna
  • 2 ek liszt
  • ételízesítő

A paradicsomos sárgaborsóleves Elkészítése:

A sárgaborsót egy éjszakán át vízben áztatjuk. Másnap feltesszük főni, annyi vízben, hogy az jól ellepje – kb 6-8 cm.

 

paradicsomos sárgaborsóleves

 

 

A majoránnával 30 percen át közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhul. Beletesszük a paradicsompürét, a lisztet és az ízesítőket és még kb. 2-3 percig főzzük. Ízlés szerint még fűszerezhető, ízesíthető.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala