Édes Csütörtök – Fahéjas, Mandulás Kuszkusz

Édes Csütörtök – Fahéjas, Mandulás Kuszkusz

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 150 g kuszkusz (100g = 77g ch)
  • 200 ml tej vagy rizstej
  • 2 evőkanál cukor (kb 40 g = 4g ch)
  • 1-2  teáskanál fahéj
  • hántolt szeletelt mandula
  • opció: sárgabaracklekvár

Elkészítése:

fahejas-mandulas-kuszkusz

A kuszkuszt a fahéjjal együtt szórjuk egy zárható edénybe. A tejet a cukorral forraljuk fel és öntsük a kuszkuszra. Pont el kell, hogy lepje. Lefedve hagyjuk pihenni  10 percig.  A kuszkusz az összes tejet fel fogja szívni. Jól összekeverjük. A mandulát enyhén megpirítjuk és hozzáadjuk a kuszkuszhoz. Porcukorral meghintve vagy sárgabarack lekvárral táljuk.