Ecetes Jalapeno paprika
Az Ecetes Jalapeno paprika első osztályú kísérője egy jó, pikáns szendvicsnek, tortilla chipsnek – gyorsan elkészíthető – egyszerű elrakási módszerrel mindenki kedvence lehet
A kertemben termesztett jalapeno paprika elkészítésének lehetséges változatait fogjátok látni ezen cikkekben, csak keressetek rá a receptexpresszen a jalapeno szóra …
Az Ecetes Jalapeno paprika hozzávalói, 3 db 0,7L es befőttes üveghez:
- 40-45 db húsos, zöld jalapeno paprika
- 1,5 l víz
- 5 tk (50 g) só
- 5 kk koriander
- 5 kk feketebors
- 5 kk mustármag
- 5 babérlevél
- 50 ml 20%-os ecet
- 200 ml almaecet
- 2 ek cukor
Az Ecetes Jalapeno paprika elkészítése:
-
A megmosott jalapeno paprikákat vastagabb karikákra vágd, egy pár mehet félbe is és hagyj egészben is paprikákat; ezek majd jók leszenek arra, hogy az üveg fedele alatt leszorítsák a felkarikázott paprikákat.
-
Majdan elkezdheted megtölteni az üvegeket a felkarikázott jalapeno paprikábbal. Közben rendezgesd el őket, hogy ne legyen közöttük túl nagy a hézag, mert ha majd felömtöd az ecetes lével, akkor fel fognak jönni a paprika darabok a befőttes üveg tetejére.
-
A végén az egész parikákkal , szorosan egymáshoz préselve zárd le az üveget.
-
Közben vagy ez után elkészítheted a felöntő levet. A vízet forrald fel, majd öntsd bele a 200 ml almaecetet, a fél dl 20% ecetet; az egész borsot, koriánder és mustármagot; 50 g sót, 5 db babérlevelet és a 2 ek cukrot. Keverd alaposan össze.
-
Hagyd félig kihülni, ne legyen forró, de meleg lehet a felöntőlé
-
Öntsd fel az üvegeget szinültig és szorítsd rá a kupakot alaposan. Ha száraz dunsztot szeretnél használni, akkor a forró felöntőlével tölsd meg az üvegeket, szorosan mehet rá a kupak; majd fordítsd mindegyiket a feje tetejére(kupakkal lefelé) és alaposan bugyoláld be takró0kkal. Hagyd így befedve kihülni.
-
Hűvösebb helységben tárolva ( de a spejz is ok ) 1 hónap múlva fogyaszthatod is.