Ecetes almapaprika káposztával töltve, recept

Ecetes almapaprika káposztával töltve, recept

Az Ecetes almapaprika káposztával töltve Hozzávalói (15-16 db. 7 dl befőttesüveghez):

  • 5 kg almapaprika,
  • 2 fej káposzta,
  • 4 l víz,
  • 4 evőkasnál jódmentes só,
  • 60 dkg cukor,
  • 8 dl 9 fokos ecet,

minden befőttesüveghez:

  • 1 teáskanál mustármag,
  • 1/2 teáskanál szemesbors,
  • pár szem koriandermag,
  • 1-2 babérlevél, csipetnyi szalicil.

Az Ecetes almapaprika káposztával töltve Elkészítése:

1. Az almapaprikát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.
2. Hegyes késsek körbevágjuk a torzsáját, kiszedjük és kiverjük belőle a magokat.

3. A káposztát vékony szálakra gyaluljuk, enyhén megsózzuk és összekavarjuk(nem szorítjuk ki).
4. A kissé megpuhult káposztát jól belenyomkodjuk az almapaprikákba.

5. A megtöltött paprikákat szorosan egymás mellé tesszük az üvegkannákba.

6. Beleszórjuk a fűszereket. A vizet a sóval meg a cukorral felforraljuk, belekavarjuk az ecet, ha félig kihűlt rátöltjük. kevés szalicilt szórunk a tetejére és lezárjuk.

Ecetes almapaprika káposztával töltve

Forrás: aledakonyhaja