Ecetes almapaprika káposztával töltve, recept

Az Ecetes almapaprika káposztával töltve Hozzávalói (15-16 db. 7 dl befőttesüveghez):
- 5 kg almapaprika,
- 2 fej káposzta,
- 4 l víz,
- 4 evőkasnál jódmentes só,
- 60 dkg cukor,
- 8 dl 9 fokos ecet,
minden befőttesüveghez:
- 1 teáskanál mustármag,
- 1/2 teáskanál szemesbors,
- pár szem koriandermag,
- 1-2 babérlevél, csipetnyi szalicil.
Az Ecetes almapaprika káposztával töltve Elkészítése:
1. Az almapaprikát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.
2. Hegyes késsek körbevágjuk a torzsáját, kiszedjük és kiverjük belőle a magokat.
3. A káposztát vékony szálakra gyaluljuk, enyhén megsózzuk és összekavarjuk(nem szorítjuk ki).
4. A kissé megpuhult káposztát jól belenyomkodjuk az almapaprikákba.
5. A megtöltött paprikákat szorosan egymás mellé tesszük az üvegkannákba.
6. Beleszórjuk a fűszereket. A vizet a sóval meg a cukorral felforraljuk, belekavarjuk az ecet, ha félig kihűlt rátöltjük. kevés szalicilt szórunk a tetejére és lezárjuk.
Forrás: aledakonyhaja