Dupla Nutellás málnás csokitorta

Dupla Nutellás málnás csokitorta

A Nutellás málnás csokitorta Hozzávalói; 26 cm átmérőjű tortaformához (vagy 2 db 18-cm-eshez):

A tésztához:

  • 225 g vaj
  • 150 g cukor
  • 6 db tojás
  • 200 g étcsoki
  • 100 g Nutella
  • 50 g darált mandula
  • 130 g liszt
  • 100 g málna (mirelit, kiolvasztva) A Nutellás krémhez – ez duplázható is:)
  • 125 g vaj
  • 90 g porcukor
  • 4 evőkanál Nutella
  • fél dl tejföl
  • 100 g étcsokoládé

A tetejére:

  • 5-10 dkg sótlan mogyoró apróra vágva

Nutellás málnás csokitorta

A Nutellás málnás csokitorta Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy 26 cm átmérőjű (szilikon) tortaformát. A tésztához való 200 g csokit megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A málnát kiolvasztjuk és lecsepegtetjük.

2. A vajat megolvasztjuk és kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Hozzáadjuk a Nutellát és az olvasztott csokit és jól elkeverjük.

3. Jöhet a liszt és a darált mandula, azokat is elkeverjük benne és a kész masszát a tortaformába öntjük. Beleszórjuk a málnát és sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba) és hagyjuk kihűlni.

4. Míg hűl a torta, elkészítjük a krémet: a 100 g csokit megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a Nutellát, a tejfölt és az olvadt csokoládét és alaposan összekeverjük. A krémet minimum 30 percre hűtőbe tesszük.

5. Ha kihűlt a sütemény és a krém is megdermedt egy picit, akkor összeállítjuk a tortát: a tortát félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a Nutellás-csokis krém 2/3-ával, ráhelyezzük a másik lapot és a tetejére rákenjük a maradék krémet.

6. Apróra vágott sótlan mogyoróval megszórjuk, hogy még szebb legyen:)

 

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu