Dóra gyümölcssalátája, recept

Mi az, amit bármikor, bármilyen mennyiségben és lelkiismeret-furdalás nélkül ehet az ember? Hát a SALÁTA.
A Dóra gyümölcssalátája Hozzávalói:
A salátához:
- 300 g eper
- 100 g málna
- 100 g áfonya
- 5 cl narancslikőr
- 2 ek olívaolaj
- 1 nagy marék bazsalikom
- 1 lime leve
- ½ narancs leve
A ricotta krémhez:
- 50 g ricotta
- 50 g görög joghurt
- 1 ek méz
- ½ narancs reszelt héja
- Pirított magok a díszítéshez
A narancslikőrt, lime és narancs levét és az olívaolajat elkeverjük a felaprított bazsalikommal. Az öntetett összeforgatjuk a málnával, áfonyával és a felnegyedelt eperrel. A ricottát összekeverjük a joghurttal, mézzel és a reszelt narancshéjjal. Egy tányérra teszünk egy adag gyümölcssalátát, arra pedig egy nagy kanál krémet és végül megszórjuk pirított magokkal.
Forrás: streetkitchen.blog.hu