Dóra csirkés egytálétele – recept

Dóra csirkés egytálétele – recept

Néha bajban van az ember, amikor nem akar sok időt tölteni a konyhában, viszont össze kell dobni valamit ebédre.

Most három olyan receptet mutatunk, amihez nagyon kevés belefektetett energia szükséges, mégis hihetetlen finom. Lesz itt egy csirkés egytálétele, kenyérsaláta pecsenyemájjal és sertéstokány is.

Dóra csirkés egytálétele

Dóra csirkés egytálétele Hozzávalói:

  • 3 csirkecomb
  • 2-3 ek juharszirup (méz)
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1-2 tk mustár
  • 1,5 ek olívaolaj
  • 1 kg újkrumpli
  • 3 db körte
  • 6-8 szelet bacon
  • 2 ág friss oregano
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 2 ág friss rozmaring
  • só, bors

A juharszirupot, mustárt, fehérbort, olívaolajat, sót és borsot alaposan elkeverjük. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk egy tálba tesszük, leöntjük a páccal, alaposan belemasszírozzuk és hűtőben minimum egy órát, de akár egy éjszakát is állni hagyjuk.

csirke-egytal-etel1

A megmosott krumplikat vékonyabb karikákra vágjuk, egy hőálló tálba tesszük, megsózzuk, meglocsoljuk egy kis olíva olajjal és 180 fokos sütőben 15 percen keresztül elősütjük. Ezután kivesszük a sütőből és ráhelyezzük a felnegyedelt körtéket, a bepácolt csirkecombokat és kissé meglocsoljuk a páclével.

A bacont nagyobb kockákra vágjuk és a csirkék tetejére halmozzuk. A friss oregánót, kakukkfüvet és rozmaringot, a krumplik és csirkék közé dugdossuk, meglocsoljuk egy kis alaplével és a sütőbe helyezzük. 180 fokon 45-60 percen keresztül készre sütjük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu