Dödölle Vas megyéből – recept

A dödölle Nagyon kiadós kis köret, fogyni vágyók kerüljenek …
Hozzávalók:
- 1,2 kg burgonya
- 1 kiskanál só
- 20 dkg finomliszt,
- 2 vöröshagyma,
- 8 evőkanál olaj (eredetileg 8 dkg sertészsír)
A dödölle elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk és egy lábosba helyezzük. A víz lepje el, sózzuk, főzzük meg.
A lisztet egy serpenyőbe rakjuk és kevergetve, fél lángon 8-10 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk.
A burgonyát még a levében fakanállal összetörjük, majd a lisztet is bele helyezzük. Erősen keverve 2-3 percig főzzük, majd félrehúzzuk és még egyszer 5 percig keverjük.
Félretesszük, pihenésképpen lereszelhetjük a hagymát. Forró olajon szép sárgára pirítjuk. A maradék olajba merített evőkanállal a dödölléket tányérra porciózzuk, az olajos hagymával megkenjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala