Dödölle Vas megyéből – recept

Dödölle Vas megyéből – recept

A dödölle Nagyon kiadós kis köret, fogyni vágyók kerüljenek …

Hozzávalók:

  • 1,2 kg burgonya
  • 1 kiskanál só
  • 20 dkg finomliszt,
  • 2 vöröshagyma,
  • 8 evőkanál olaj (eredetileg 8 dkg sertészsír)

 

A dödölle elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk és egy lábosba helyezzük. A víz lepje el, sózzuk, főzzük meg.

A lisztet egy serpenyőbe rakjuk és  kevergetve, fél lángon 8-10 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk.

vasi dödölle

A burgonyát még a levében fakanállal összetörjük, majd a lisztet is bele helyezzük. Erősen keverve  2-3 percig főzzük, majd félrehúzzuk és még egyszer 5 percig keverjük.

Félretesszük, pihenésképpen lereszelhetjük a hagymát.  Forró olajon szép sárgára pirítjuk. A maradék olajba merített evőkanállal a dödölléket tányérra porciózzuk, az olajos hagymával megkenjük.

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala