2021. július 24.

Select your Top Menu from wp menus
Diós tearúd (bögrésen is) – recept

Diós tearúd (bögrésen is) – recept

 

Isteni diós teasütemény, porcukorba hempergetve. Nagyon kiadós, olcsó finomság, kb. 130 darab jön ki a megadott mennyiségből. A tésztája nagyon könnyen kezelhető, és sokáig el is áll, ha van ideje. Hát nálunk nincs!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A tearúd Hozzávalói:

– 3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg)
– 1 bögre porcukor (20 dkg)
– 1 mokkáskanál sütőpor
– 25 dkg puha vaj
– 1 bögre darált dió
– 1 tojás
– kevés tejföl (kb. egy evőkanál)

+ porcukor a hempergetéshez

diós tearúd

Elkészítése:

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még egy kis tejfölt, ha nagyon ragacsos, akkor egy pici lisztet. Egyébként a tészta puha lesz, és jól lisztezett felületen fogunk vele dolgozni.
3. A tésztát kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, de lehet még vastagabbra. Szerintem minél dundibb, annál finomabb, és annál jobban érződik benne a dió.
4. Derelyemetszővel vagy késsel tetszőleges szélességű és hosszúságú rudakat vágunk belőle.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd körülbelül tizenöt perc alatt készre sütjük. Ekkor még puha egy picit, de néhány perc, és eléri a tökéletes állagát.
6. Még forrón porcukorba hempergetjük a tearúd darabokat

Jó étvágyat!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
tejberizs
A Bögrés tejberizs – recept

Mindig mosolyognom kell, ha arra gondolok, hányszor de hányszor rontottam el annak idején tejberizst a koleszban. Leragadt, kemény maradt, vagy...

Close