Diós nápolyi, a régi recept szerint, recept

Diós nápolyi, a régi recept szerint, recept

 

Nagyon kiadós, és sokáig eláll anélkül, hogy az ízéből veszítene.

A Diós nápolyi  Hozzávalói:

  • 20 dkg durvára vágott dió,
  • 40 dkg cukor,
  • 3 tojás,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 csomag ostyalap.

A Diós nápolyi Elkészítése

  1. Húsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne
  2. . Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban kevergetve felolvasztjuk – de nem pirítjuk meg – a maradék cukrot.
  3. Beletöltjük a diót, összekeverjük, majd az előbb elkészített tojásos masszához öntjük. Még egy-két percig a tűzön kevergetjük, majd lehűtjük.
  4. Ezt a krémet két ostyalap közé töltjük, lenyomkodjuk, végül vékony szeletekre vágjuk.

Diós nápolyi

Forrás: ketkes