2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Diós és mákos beigli – avagy anyukám főztje, recept

Diós és mákos beigli – avagy anyukám főztje, recept

 

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nincs gondom a beigli sütésre, ez az anyukám reszortja mióta világ a világ… Sokan sokféleképpen készítik, nekem ez az igazi. Még úgy is, hogy nem vagyok beigli rajongó. De karácsonyra egy szelet akkor is jár…

A Diós és mákos beigli hozzávalói, tészta:

  • 1 kg lisztet össze kell gyúrni
  • 25 dkg margarinnal
  • 8 dkg cukorral
  • 1 tojással
  • fél dkg sóval
  • kb 4 dl tejjel, valamint ebben a tejben felfuttatott
  • 5 dkg friss élesztővel.  1 órát kelesztjük, majd 6 részre osztjuk a tésztát. Részenként tepsi méretűre nyújtjuk és megtöltjük a következőképpen készülő töltelékkel.

Diós:

  • 0.5 kg darált diót felfőzzük
  • 2 dl vízből és
  • 26 dkg cukorból készült sziruppal, hozzá adunk
  • 1 almát lereszelve, ízesítjük
  • fahéjjal, reszelt citromhéjjal.

Diós és mákos beigli

Mákos:

  • 2 dl vízből és
  • 26 dkg cukorból szirupot főzünk, ezzel főzzük fel a
  • 0.5 kg darált mákot, ebbe is teszünk
  • 1 almát reszelve és/vagy 1-evőkanál baracklekvárt,
  • reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Ha készen van a 6 rúd, tepsibe tesszük, megkenjük tojással, az oldalát megszurkáljuk, majd 1 órán át sütjük mérsékelt tűzön.

Forrás: eszterlancfoz

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Gyors Mákos citromos süti
Gyors Mákos citromos süti, recept

  Eredetileg diós, karamelles sütire készültem. Aztán szembesültem azzal, hogy a dió elfogyott, meg amúgy is, fúj, karamell, sok benne...

Close