Diós-mákos csíkos süti, recept
Katakonyha blogon láttam ezt a sütit,valóban látványos és finom is .Viszonylag,elég hamar lehet szeletelni és nagyon kiadós.Kata köszi a receptet.
A Diós-mákos csíkos süti Hozzávalói :
Lapokhoz:
- 15 evőkanál kristálycukor,
- 3 tojás,
- 3 dl tejföl,
- 15 evőkanál liszt,
- 3 mokkáskanál szódabikarbóna,
- pici só,5 evőkanál darált mák,
- 3 evőkanál kakaó,
- 5 evőkanál darált dió
Krémhez:
- 8 dl tej,
- 8 evőkanál búzadara,
- 20 dkg margarin,
- 18 dkg porcukor,
- 1 evőkanál vaníliás cukor,
- pici só
A lapokat külön-külön készítettem el,azaz 1 tojást habosra kevertem 5 kanál cukorral, hozzáadtam 1 dl tejfölt, a szódabikarbónával és a sóval elkevert 5 kanál lisztet és 3 evőkanál kakaót. Kicsit folyósabb, nagyjából piskóta állagú tészta lett. Egy közepes tepsiben sütőpapíron megsütöttem kb.15 perc alatt.
A másik két lapot is ugyanúgy elkészítettem,mákkal majd dióval.
A krémhez a tejet felforraltam a sóval, állandó keverés közben beleöntöttem a grízt, egészen keményre főztem, majd teljesen kihűtöttem. A margarint habosra kevertem a cukorral és a vaníliával,hozzáadtam a kihűlt grízet majd a lapokat ezzel a krémmel rétegeztem, a tetejére is hagytam belőle egy vékonyabb rétegre valót majd megszórtam darált dióval .
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu