Diétás Raffaello házilag (ricottából), recept

A házi Raffaello golyók nem rosszak, ettem már pár verziót, de a recepteket látva eddig mindig eltántorodtam az elkészítésüktől… Aztán egy fogyókúrás csoportban írta valaki, hogy ricottából is lehet.
Na ez rögtön felkeltette az érdeklődésemet és mivel pont volt is itthon, a lelkesedést tett követte. Szerintem nagyon jó lett, abszolút meg van a tejesen lágy kókuszos íz, a darált mandulától viszont kétségtelenül van egy pici marcipános beütés benne. Akinek ez bejön, akkor gond egy szál se, ha nem annyira, gond akkor sincs, a mandula arányát csökkenteni kell a kókuszét pedig növelni.
A Diétás Raffaello házilag (ricottából) hozzávalói:
- 25 dkg ricottához hozzá kevertem
- 12.5 dkg hámozott mandulát,
- 2.5 dkg kókuszreszeléket és
- 6 dkg cukrot (vagy cukor helyettesítő ízlés szerint, nálam eritrit/fruktóz keverék),
amelyeket előzőleg együtt ledaráltam. A masszából kis golyókat formáztam, majd kókusz reszelékbe forgattam. Hogy pontosan mennyi száraz hozzávalóra lesz szükségünk, az függ a ricotta nedvességétől és attól is, hogy mennyire akarunk kemény vagy lágy golyókat.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: eszterlancfoz