Deluxe rántotthúsos szendvics, recept

A Deluxe rántotthúsos szendvics Hozzávalói 2 szendvicshez:
A kovászos uborkasalátához:
- 3 kovászos uborka
- 2 ek majonéz
- Kevés friss kapor
- Kevés snidling
- 1 csapott teáskanál porcukor
- Fél citrom leve
- A sörtésztában sült csirkecsíkokhoz:
- 1 púpozott evőkanál keményítő
- 3 púpozott evőkanál liszt
- Fél csomag sütőpor
- Só, bors
- 1 nagy tojás
- 2,5 dl jéghideg sör
- 35 dkg csirkemell filé
Az összeállításhoz:
- 2 buci/zsemle/császárzsemle
- 8 dkg cheddar, vagy más jól olvadó sajt
- 4-5 salátalevél
A Deluxe rántotthúsos szendvics Elkészítése:
Az uborkasalátával kezdjük. Ehhez az uborkákat kis kockákra vagdossuk és beledobjuk egy tálba. Hozzádobjuk a kovászos uborka mellett megsavanyodott kis fokhagymagerezdet. Hozzáadjuk a majonézt, majd beízesítjük a finomra vágott kaporral, snidlinggel, a porcukorral és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és már meg is vagyunk. Dobjuk be a hűtőbe, amíg megsütjük a csirkéket.
Ehhez előszöris összeállítjuk a sörtészta alapját. Egy tálba tesszük a száraz hozzávalókat, az egész tojást, majd a sörből kb fél decit. Ezt elkezdjük csomómentesre keverni, majd ha ez megvan, jöhet a többi sör. Ha elértük a palacsinta tészta szerű állagot, akkor rátérhetünk a csirkékre. Ehhez a csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk, majd egy sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk az egészet. Belemártjuk a sörtésztába a csirkecsíkokat és 180 fokosra hevített olajba dobjuk őket, ahol addig bent is maradnak, amíg nem kapnak szép aranybarna színt. A ropogósra sült csirkecsíkokat félretesszük egy itatóspapírra és már jöhet is az összeállítás!
Ehhez félbevágjuk a zsemlénket és mindkét felét alaposan megpakoljuk reszelt cheddar sajttal és arccal lefelé beledobjuk őket egy forróra hevített, száraz serpenyőbe. A sajt rövid idő alatt rásül a zsömlére: egy lapátkával alájuk nyúlunk és figyelve, hogy ne vessünk véget a zsömle és a sült sajtréteg csodálatos barátságának, az egészet egy határozott mozdulattal egy vágódeszkára, vagy a tányérunkra hajítjuk. A zsömlére pakolunk egy kevés salátát, a csirkecsíkokból jónéhány darabot, majd az egészet megkoronázzuk a kovászos uborkás salátával. Végül a bucink tetejével zárjuk az etűdöt és már készen is vagyunk! Jöhet a desszert.
Forrás: streetkitchen.blog.hu