2021. január 15.

Select your Top Menu from wp menus
Deluxe rántotthúsos szendvics, recept

Deluxe rántotthúsos szendvics, recept

Story Highlights

  • Két dologtól lesz igazán meggyőző ez a szendvics: az egyik a kovászos uborka saláta, a másik pedig a ropogós sörtésztában megsütött csirkecsíkok. Jó, azért a bucira rásütött cheddar sajt sem gyenge, az összhatás azonban egészen egyszerűen frenetikus.

 

A Deluxe rántotthúsos szendvics Hozzávalói 2 szendvicshez:

A kovászos uborkasalátához:

  • 3 kovászos uborka
  • 2 ek majonéz
  • Kevés friss kapor
  • Kevés snidling
  • 1 csapott teáskanál porcukor
  • Fél citrom leve
  • A sörtésztában sült csirkecsíkokhoz:
  • 1 púpozott evőkanál keményítő
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • Fél csomag sütőpor
  • Só, bors
  • 1 nagy tojás
  • 2,5 dl jéghideg sör
  • 35 dkg csirkemell filé

Az összeállításhoz:

  • 2 buci/zsemle/császárzsemle
  • 8 dkg cheddar, vagy más jól olvadó sajt
  • 4-5 salátalevél

Deluxe rántotthúsos szendvics

A Deluxe rántotthúsos szendvics Elkészítése:

Az uborkasalátával kezdjük. Ehhez az uborkákat kis kockákra vagdossuk és beledobjuk egy tálba. Hozzádobjuk a kovászos uborka mellett megsavanyodott kis fokhagymagerezdet. Hozzáadjuk a majonézt, majd beízesítjük a finomra vágott kaporral, snidlinggel, a porcukorral és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és már meg is vagyunk. Dobjuk be a hűtőbe, amíg megsütjük a csirkéket.

Ehhez előszöris összeállítjuk a sörtészta alapját. Egy tálba tesszük a száraz hozzávalókat, az egész tojást, majd a sörből kb fél decit. Ezt elkezdjük csomómentesre keverni, majd ha ez megvan, jöhet a többi sör. Ha elértük a palacsinta tészta szerű állagot, akkor rátérhetünk a csirkékre. Ehhez a csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk, majd egy sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk az egészet. Belemártjuk a sörtésztába a csirkecsíkokat és 180 fokosra hevített olajba dobjuk őket, ahol addig bent is maradnak, amíg nem kapnak szép aranybarna színt. A ropogósra sült csirkecsíkokat félretesszük egy itatóspapírra és már jöhet is az összeállítás!

Ehhez félbevágjuk a zsemlénket és mindkét felét alaposan megpakoljuk reszelt cheddar sajttal és arccal lefelé beledobjuk őket egy forróra hevített, száraz serpenyőbe. A sajt rövid idő alatt rásül a zsömlére: egy lapátkával alájuk nyúlunk és figyelve, hogy ne vessünk véget a zsömle és a sült sajtréteg csodálatos barátságának, az egészet egy határozott mozdulattal egy vágódeszkára, vagy a tányérunkra hajítjuk. A zsömlére pakolunk egy kevés salátát, a csirkecsíkokból jónéhány darabot, majd az egészet megkoronázzuk a kovászos uborkás salátával. Végül a bucink tetejével zárjuk az etűdöt és már készen is vagyunk! Jöhet a desszert.

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Olasz Porchetta – sült zöldség pürével és pecsenyelével

Az Olasz Porchetta sült Hozzávalói A porchettához: 1,5-2 kg süldő malac császárhús 1 ek só 1/2 ek durvára őrölt bors...

Close