Darált húsos ravioli ( Az olaszok is így csinálják), recept
A Darált húsos ravioli Hozzávalói 4 személyre:
Tészta
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- csipet só
Töltelék
- 30 dkg darált hús
- 10 dkg mozzarella
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors, oregánó
- bazsalikom
Elkészítés: 35 perc, pihentetés: 1 óra, főzés: 15 perc
A Darált húsos ravioli Elkészítése:
-
Üsd a liszthez a tojásokat, tégy hozzá kevés sót, és alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta rugalmas és puha. Formázz belőle cipót, és fóliába csomagolva rakd a hűtőbe egy órára.
-
Közben készítsd el a tölteléket. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a húst, fehéredésig kevergesd, majd kis lángon párold puhára. Ízesítsd oregánóval, bazsalikommal, sózd, borsozd. Ha kész, hűtsd meg, reszeld hozzá a sajtot, és alaposan keverd össze.
-
Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen géppel vagy kézzel nyújtsd vékonyra, és vágd két részre. Az egyik lapra tégy evőkanálnyi halmokat egymástól öt centis távolságra, majd fedd be az üresen hagyott tésztával. Szúrd ki raviolikészítővel, vagy derelyevágó segítségével formázz kis batyukat.
-
A széleket nyomkodd le, különben könnyen kifolyhat a töltelék. A raviolit lobogó, sós vízben körülbelül öt perc alatt főzd készre, majd szűrd le. Arra ügyelj, hogy ne rakj egyszerre sok tésztát a vízbe, inkább több részletben főzd ki. Tálaláskor szórd meg sajttal, és szósszal is leboríthatod.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: femina.hu