Darálós mogyorós, recept

Darálós mogyorós, recept

 

Beindult nálunk is az adventi sütöde. Ezt a szokást is még Németországból hoztam haza. Nagyon jó volt az ottani adventi hangulat, én pl. adventi koszorút is ott láttam először a családoknál… És emlékszem, mennyire szerették a gyerekek az együtt sütést és milyen elnézően mosolygott a háziasszonyom az okozott felforduláson…

Így aztán nálunk is nagy közös sütögetések vannak mind a mai napig, pedig az egyik már 15, a másik 12 múlt. De kell is a kamasz fiam hatalmas tenyere, mert ebből a darálós mogyorós kekszből, ami a fiúk kedvence, dupla adagot szoktam sütni és 2,5 kilónyi hozzávaló összegyúrása már bizony férfimunka a javából 🙂

A darálós mogyorós hozzávalói:

  • 500 g lisztet elkeverünk
  • 1 késhegynyi sütőporral, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadunk
  • 300 g cukrot,
  • 1 cs vaníliás cukrot,
  • 125 g darált török mogyorót,
  • 250 g vajat (margarint) és
  • 1 tojást,

A darálós mogyorós elkészítése:

darálós mogyorós

  1. majd a hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap a húsdarálóra szerelt sütinyomón keresztül „ledaráljuk” a tésztát.
  3. Tetszés szerinti formákat hajtogatunk, vagy csak egyszerűen rudacskákat vágunk belőle.
  4. 200 fokon kb 15 percig sütjük. Nálunk a fiúk úgy szeretik, ha jó alaposan megsül és ragaszkodnak a csokibevonathoz is, ami

 

150g ét tortabevonóból készül.

darálós mogyorós

Forrás: eszterlancfoz