Cukkinisaláta

Cukkinisaláta

Hozzávalók

  • a sütéshez olaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 2 közepes főtt cékla
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 1 bögre bulgur
  • 12-16 db mini cukkini
  • 2 ek. bazsalikomos pesto
  • 4-500 g saláta
  • frissen őrölt bors
  • 2 kk. olívaolaj
  • 2 ek. majonéz2 kk. citromlé

Elkészítési idő 30 perc

cukkini_salata-gyors-vacsora

Elkészítés

1. Kezdjük a bulgur elkészítésével. Tegyünk fel 500 ml vizet forrni egy csipet sóval. Ha kész, beletesszük a bulgurt, és 5-10 percig főzzük, míg megpuhul. Ezután leszűrjük és hozzákeverjük a pestót.

2. Míg a bulgur készül 1 evőkanál olajon megpirítjuk a cukkinit kb. 10 percig, míg picit megbarnul itt-ott. Ha kész, félretesszük egy tányérra.

3. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a félbevágott paradicsomokat, épp csak addig, míg kezdenek megpuhulni.

4. A főtt céklát kockára szeleteljük, és egy kis tálban hozzákeverjük a balzsamecetet.

5. Egy kis befőttesüvegben keverjük össze (vagy rázzuk össze) az öntetet.

6. A salátaleveleket beletesszük egy nagy tálba.

7. Mehetnek a tálak az asztalra, hogy mindenki kedvére válogasson, és állítsa össze a salátát.

 

Forrás: nlcafe.hu