Ha kong az ürességtől otthon a hűtőd és gondolkodni sincs nagyon kedved, hogy mit főzzél, akkor ez a végtelen egyszerű recept megfelelő választás lesz egy gyors vacsora elkészítéséhez.

Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 2 db cukkíni
- 500 g fusilli tészta
- 5 cikk fokhagyma
- 2 tk kurkuma por
- ízlés szerint só és bors
- 4 ek olíva olaj
- 2 ek fenyőmag
- 250 ml főzőtejszín
- 1 ek dijoni mustár
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Először is mosd meg a cukkíniket, majd egy krumplihámozóval kezd el az egyik oldalát szeletelgetni. Széles és egyben vékony cukkini szeleteket kell kapnod
- Tedd oda al dente-re főzni a fusillit
- Felhevített serpenyőbe kezd el megpirítani a fenyőmagokat az olívaolajon , majd mehet hozzá a szeletekre vágott fokhagyma is. A fokhagymát nem kell sokáig pirítani, nehoy magégjen és megkeseredjen
- Majd mehet a serpenyőbe a tejszín és a fűszerek: só, bors, kurkuma és a mustár. Keverd el és add hozzá a nagy cukkini forgácsokat. Pár percig főzd, hogy összerottyanjon; a végén aprított petrezselyemmel szórd meg és vedd le a tűzről
- A kifőtt tészta tetejére ráhalmozva egy nagy tálon vagy tányérokra porciózva szervírozd.