Csülök sült tepsiben: Kevés alapanyagból, egyszerűen elkészítve ez az, ami ezt a receptet jellemzi.

Előkészítés | 3 p |
Sütés/főzés | 3.5 óra |
Mennyiség |
főre
|
Hozzávalók
- 1 db friss sertéscsülök
- 1 db füstölt sertéscsülök
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- ízlés szerint só
- ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
- 3 fej vöröshagyma
- 4-5 db sárgarépa
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A csülköket megmossuk, majd 1 fej héjas vöröshagymával és a cikkekre szedett fohgaymákkal felteszem főni egy nagy fazékba
- 2,5-3 óra hosszat lassú tűzön kell főzni. akkor lesz jú ha a csont már kézzel kimozdítható, kifordul a húsból
- Ha megfőtt, ki kell szedni a csülköket a fazékból és egy tepsibe, kisebb daraborra szétszedni / elteríteni a húst. Közzé lehet tenni a negyedbe vágott vöröshagymát és a nagyobb darabokra szedett répát. Fűszerezd pici só, bors és a főzőléből úgy 3 szedőnyi
- 1 órát alufóliával lefedve tovább párolom. Majd 25 perc alatt 190 C fokon fel kell pirítani Jó étvágyat 🙂