2021. január 23.

Select your Top Menu from wp menus
Csülkös-sajtos rétestekercs, recept

Csülkös-sajtos rétestekercs, recept

A Csülkös-sajtos rétestekercs Hozzávalói 4 személyre:

  • 5 réteslap,
  • 5 dkg olvasztott vaj,
  • 12 dkg sajt,
  • 15 dkg főtt,füstölt csülök vagy tarja,
  • 1 tojás,
  • diónyi parmezán,
  • só, bors;

a mártáshoz:

  • 2 fej fokhagyma,
  • olívaolaj,
  • rozmaring,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 2 evőkanál majonéz,
  • só, bors

A Csülkös-sajtos rétestekercs Elkészítése:

  1. A csülköt kis kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, felét a felvert tojásba keverjük, sózzuk, borsózzuk.
  2. A réteslapokat egyenként lekenjük az olvasztott vajjal, mindegyiket megszórjuk kevés reszelt sajttal és egymásra tesszük. Az utolsó lapra kenjük a tojásos sajtot, rászórjuk a csülökhúst, majd feltekerjük, a két végét benyomjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a lereszelt parmezánnal.
  4. A fokhagymák végét levágjuk, a tekercs mellé tesszük, megszórjuk sóval és rozmaringgal, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20-25 percig sütjük. A megsült fokhagymát kinyomjuk a héjából és villával összetörjük, ami megszáradt, az összevágjuk.
  5. Hozzáadunk kevés aprított rozmaringot, sózzuk, borsózzuk, majd a tejfölbe keverjük a majonézzel együtt. A rétest szeletekre vágjuk és a fokhagymás mártással tálaljuk. Langyosan a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.

Megjegyés: A sült fokhagyma helyett használhatunk nyers, áttört fokhagymát is, annak intenzívebb lesz az íze.

Csülkös-sajtos rétestekercs

forrás: aledakonyhaja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Sárgarépás paszulyfőzelék csülökkel
Sárgarépás paszulyfőzelék csülökkel, recept

A Sárgarépás paszulyfőzelék csülökkel Hozzávallói 6 személyre: 60 dkg száraz fehérpaszuly, 1 füstölt csülök, 2 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2...

Close