Almás vöröskáposzta csülökkel, recept

Almás vöröskáposzta csülökkel, recept

Az Almás vöröskáposzta csülökkel Hozzávalói 4 személre:

  • 1 fej vörös káposzta,
  • 4 közepes méretű alma,
  • 1 hagyma,
  • kevés zsír,
  • só, bors,
  • ecet,
  • cukor;

a feltéthez:

  • 4 szelet sült nyers csülök,
  • 1 hagyma,
  • 2-3 cikk fokhagyma,
  • 1 evőkanál paprikakrém vagy darált paprika,
  • só, bors,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1-2 evőkanál liszt.

Az Almás vöröskáposzta csülökkel Elkészítése:

  1. A káposzta felső leveleit eltávolítjuk, a többit legyaluljuk, enyhén lesózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd kiszorítjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát és közepes lángon sütjük. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük és hozzáadjuk a káposztához, többször átkavarva készre dinszteljük.
  3. A végén megszórjuk borssal, ízlés szerint cukorral meg ecettel ízesítjük, ha szükséges még megsózzuk és alaposan összekeverjük.
  4. A feltéthez a csülökszeleteket sózzuk, borsózzuk, megforgatjuk a lisztben, majd forró olajon hirtelen átpirítjuk. Kivesszük és félretesszük.
  5. A megmaradt zsiradékra dobjuk az apróra vágott hagymát meg a fokhagymát, kicsit átsütjük, hozzáadjuk a paprikakrémet és visszatesszük a csülökszeleteket. Felöntjük langyos vízzel, kevés sót szórunk bele és fedő alatt pároljuk míg a hús megpuhul, majd zsírjára sütjük.

Megjegyzés: Ha az alma savanykásabb, az ecetet el is hagyhatjuk. Aki szereti, köménymagot is szórhat rá párolás közben.

Almás vöröskáposzta csülökkel

forrás: aledakonyhaja