Almás vöröskáposzta csülökkel, recept

Az Almás vöröskáposzta csülökkel Hozzávalói 4 személre:
- 1 fej vörös káposzta,
- 4 közepes méretű alma,
- 1 hagyma,
- kevés zsír,
- só, bors,
- ecet,
- cukor;
a feltéthez:
- 4 szelet sült nyers csülök,
- 1 hagyma,
- 2-3 cikk fokhagyma,
- 1 evőkanál paprikakrém vagy darált paprika,
- só, bors,
- 2-3 evőkanál olaj,
- 1-2 evőkanál liszt.
Az Almás vöröskáposzta csülökkel Elkészítése:
- A káposzta felső leveleit eltávolítjuk, a többit legyaluljuk, enyhén lesózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd kiszorítjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát és közepes lángon sütjük. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük és hozzáadjuk a káposztához, többször átkavarva készre dinszteljük.
- A végén megszórjuk borssal, ízlés szerint cukorral meg ecettel ízesítjük, ha szükséges még megsózzuk és alaposan összekeverjük.
- A feltéthez a csülökszeleteket sózzuk, borsózzuk, megforgatjuk a lisztben, majd forró olajon hirtelen átpirítjuk. Kivesszük és félretesszük.
- A megmaradt zsiradékra dobjuk az apróra vágott hagymát meg a fokhagymát, kicsit átsütjük, hozzáadjuk a paprikakrémet és visszatesszük a csülökszeleteket. Felöntjük langyos vízzel, kevés sót szórunk bele és fedő alatt pároljuk míg a hús megpuhul, majd zsírjára sütjük.
Megjegyzés: Ha az alma savanykásabb, az ecetet el is hagyhatjuk. Aki szereti, köménymagot is szórhat rá párolás közben.
forrás: aledakonyhaja