Csomboros tökfőzelék tojással

HOZZÁVALÓK 3 fő
- 60 dkg zsenge tök
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 5 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 cs friss kapor
- 2 szál csombor
- 4 db tojás
- 1 kanál ecet
- Só
- Fűszerpaprika
- Kristálycukor
- 15-30 perc
60 deka zsenge tököt lereszelünk, besózzuk, és állni hagyjuk. 1 fej vöröshagymát kevés olajon 2 gerezd zúzott fokhagymával lepirítunk. Megszórjuk fűszerpaprikával és fölengedjük kevés vízzel. Ezután hozzáadjuk a kinyomkodott tököt. Sózzuk, és egy kis kanál kristálycukrot adunk hozzá.
Belevágunk 2 szál friss csombort. Kb. 10-15 perc alatt majdnem készre főzzük. Ekkor adunk hozzá pár csepp ételecetet. Majd 2 deciliter tejfölből és 3 deka lisztből tejfölös habarást készítünk, amellyel besűrítjük a főzeléket.
Tálaláskor frissen sütött tükörtojást rakunk a tetejére.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu