Csokoládés pisztáciás Biscotti

Hozzávalók
- 300 g búzaliszt (BL55)
- 70 g kakaópor – instant
- 10 g sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 200 kristálycukor
- 3 db tojás (közepes, „M”-es méretű)
- 120 g vaj
- 100 g pisztácia – zöld
- 60 g pekándió
- 100 g étcsokoládé (70 %-os)
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
90 perc
Egy klasszikus olasz „kétszer sült” kekszféle a biscotti. Tea, kávé, avagy tej mellé reggelire, vagy csak önmagában rágcsálni is remek! Nagyon sokáig eláll!
1 A vajat a kristálycukorral tedd a robotgép üstjébe, és kezdd el magas fordulaton kihabosítani.
2 Egyenként add hozzá a tojásokat is. Amint alaposan elkeverte a gép a masszát, le is állíthatod.
3 Ez idő alatt egy tálban keverd össze a sót, kakaóport, sütőport, lisztet, zöldpisztáciát, pekándiót és az étcsokoládét.
4 A tojásos részbe keverd bele egy fakanállal az előző pontban összekevert szárazanyagokat, majd tedd hűtőbe 10 percre a kész tésztát. Ezalatt a sütőt melegítsd elő 170 C fokra, és sütőpapírral fedj le egy sütőlemezt.
5 Ha már gyúrható a tészta, vedd két egyenlő részre, és mindkét feléből készíts egy-egy kb. 6 cm széles, lapos rudat. (rudanként 25 db keksz sz majd.) Tedd a sütőlemezre, és 25 percen át süsd az előmeledített sütőben.
6 Ezt követően 20-25 percre tedd hűvös helyre, hogy kihűljön. Majd egy apró fogú, vékony pengéjű, éles késsel kb. 0,5 cm vastag szeleteket vágj belőle.
7 Végül ugyancsak 170 C-on, további 15 perc alatt süsd készre a vékony szeleteket.
8 Mivel teljesen száraz, nagyon sokáig eláll. Tea, kávé, vagy egy bögre kakaó mellé remek ropogtatnivaló.
Forrás: aprosef.hu