2021. január 16.

Select your Top Menu from wp menus
Csokoládés mogyorótorta narancskrémmel – recept

Csokoládés mogyorótorta narancskrémmel – recept

Story Highlights

  • Egy igazi karácsonyi torta legyen gyönyörű, narancsos, mogyorós, és egy kicsit csokis. Igazunk van? Hát persze, hogy igazunk van! Az sem árt, ha nem kell vele túl sokat dolgozni vagy előtte cukrásztanfolyamra járni.

A Csokoládés mogyorótorta Hozzávalói

 

  • 5 dkg finomra darált mogyoró
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 3 egész tojás
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • 1,8 dl étolaj
  • 2 ek kandírozott narancshéj
  • 5-7 dkg csokipasztilla vagy finomra vágott csokoládé

A díszÍtéshez:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek kandírozott narancshéj

A narancskrémhez:

  • 2 nagyobb narancs leve és 1 narancs finomra reszelt héja
  • 10 dkg enyhén sós vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 25 dkg mascarpone

Csokoládés mogyorótorta
A Csokoládés mogyorótorta Elkészítése:

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, felhasználásig félretesszük.

Egy tálban összekeverjük a darált mogyorót 5 dkg cukorral, a liszttel és a kukoricakeményítővel.

Robotgépben – kb. 7-8 perc alatt – fehéredésig verjük a tojásokat, a tojássárgákat , a sót és a maradék cukrot. Alacsony fordulaton hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd fokozatosan hozzáadagoljuk az olajat és összedolgozzuk – éppen csak addig, amíg a tészta összeáll. A kandírozott narancshéjat és a csokoládét a legvégén forgatjuk a tésztába. Az előkészített tortaformába öntjük és forró sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve rácson hagyjuk tejesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet: a narancs levét, a vaj felét, a cukrot és az enyhén felvert tojásokat és tojássárgákat lábosba tesszük és alacsony lángon, kevergetve addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor hozzákeverjük a vaj másik felét és kevergetve addig főzzük, amíg sűrű és fényes lesz. A végén hozzákeverjük a reszelt narancshéjat is. A krémet teljesen kihűtjük. A mascarponét robotgépben habosra verjük és hozzákeverjük a narancskrémet.

A kihűlt mogyorós tortát hosszában három részre vágjuk, a krémet három részre osztjuk és megkenjük vele a tortalapokat. A tetejére krémet kenünk. Fogyasztás előtt legalább egy órát hűtjük.

10 dkg csokoládét gőz felett felolvasztunk. Kiterítjük egy műanyag deszkára vagy sütőlapra és teljesen lehűtjük (mélyhűtőben kb 15 perc). Éles késsel vékonyra forgácsoljuk és a torta tetjére szórjuk. Mehet még mellé egy kevés kandírozott narancshéj.

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Tökéletes Grillcsirke – Házi fűszerkeverékkel és pecsenyelével

Alapvetően három fontos dologról kell beszélgetni, ha egész csirke sütésére adjuk a fejünket. A tökéletes grillcsirke fűszerkeverékről, a sütés módjáról...

Close