2020. november 08.

Select your Top Menu from wp menus
Csokoládés-gyömbéres keksz

Csokoládés-gyömbéres keksz

Story Highlights

  • A csokoládétól omlós, a gömbértől csípős keksz egy hűvösebb napokra, a pulóver mellé.

Hozzávalók

» 20 dkg liszt
» 1 kk sütőpor
» só
» 25 dkg csokoládé
» 6 dkg vaj
» 10 dkg cukor
» 2 tojás
» friss gyömbér

Elkészítés

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A csokoládét mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk. (Ha mikróban olvasztjuk 20-30 másodpercenként keverjük meg, ha pedig vízgőz fölött, akkor a lábasba a csokoládé kétharmadát tegyük csak, majd ha levettük a tűzről tegyük bele a maradékot, hogy felolvadjon benne. Erre azért van szükség, hogy a csokoládé ne melegedjen túl.) Amikor langyosra hűlt hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojásokat, a frissen reszelt gyömbért, legvégül a lisztes részt.

A tésztát összeállítjuk, rudat formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (kb. fél óra). A hűtőből kivéve felvágjuk, és golyókat készítünk, amiket egyenként porcukorba hempergetünk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. 

Forrás: izeselet.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Szezámos pácolt tarja csípős káposztasalátával

Hozzávalók » 30 dkg tarja » 1 vöröshagyma » 2 gerezd fokhagyma » 3 szelet friss gyömbér » 2 ek...

Close