Csokoládés fondant meggyel

Csokoládés fondant meggyel

HOZZÁVALÓK 4 személyre

  • 15 dkg amaréna meggy
  • 1 teáskanál friss tárkony
  • 15 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 3 tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg kakaópor
  • 3 dl tejszín
  • 30-60 perc

Műsor: Receptdaráló Desszert Angélával

csokolades_fondant_meggyel

Apróra vágunk 15 dkg amaréna meggyet és 1 teáskanál friss tárkonyt. Gőz fölött felolvasztunk 15 dkg étcsokoládét. Kihabosítunk 3 db tojássárgáját 12 dkg cukorral. Majd hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, 20 dkg vajat, 10 dkg kakaóport, 3 dl felvert tejszínt, az apróra vágott amaréna meggyet és a tárkonyt. Egy terrine formát folpackkal kibélelünk és a csokoládékrémet beletöltjük. 3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprik.hu