Csokoládés fondant meggyel

HOZZÁVALÓK 4 személyre
- 15 dkg amaréna meggy
- 1 teáskanál friss tárkony
- 15 dkg 70%-os étcsokoládé
- 3 tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg kakaópor
- 3 dl tejszín
- 30-60 perc
Műsor: Receptdaráló Desszert Angélával
Apróra vágunk 15 dkg amaréna meggyet és 1 teáskanál friss tárkonyt. Gőz fölött felolvasztunk 15 dkg étcsokoládét. Kihabosítunk 3 db tojássárgáját 12 dkg cukorral. Majd hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, 20 dkg vajat, 10 dkg kakaóport, 3 dl felvert tejszínt, az apróra vágott amaréna meggyet és a tárkonyt. Egy terrine formát folpackkal kibélelünk és a csokoládékrémet beletöltjük. 3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprik.hu