Csokis zabpelyhes keksz egészségesebben, recept
Ez a recept a Stahl-féle csokis zabpelyhes keksz egészségesített változata. Az ízében semmilyen kompromisszum sincs, amit azért is állíthatok biztosan, mert a fiam, akit amúgy a hideg ráz az egészséges dolgoktól, megette előlem a készletet… Kalória tartalomban és egyéb tápanyag tartalomban nem sokkal kedvezőbb értékek jöttek ki, mint a Jó reggelt! kakaós, csökkentett cukortartalmú változata, de ebben egyáltalán nincs sem fehér liszt, sem fehér cukor, ami azért nem elhanyagolható különbség.
A kép még a múltkori „normál” változaté, de kinézetre nem igazán volt különbség és ezúttal nem volt időm fényképezni.
1 db keksz 82 kcal, F: 2g Sz: 7g Zs: 5g
A Csokis zabpelyhes keksz egészségesebben hozzávalói:
- 15 dkg zabpely
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 4 dkg kakaó
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg sötétbarna lágy nádcukor
- 15 dkg eritrit
- 10 dkg étcsoki
15 dkg zabpelyhet pirítsunk meg kissé (nem tragédia, ha elmarad, de jót tesz neki), majd daráljuk le (akár mindet, vagy csak a felét, ahogy pillanatnyi hangulatunk diktálja) és keverjük össze alaposan
15 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszttel
4 dkg kakaóval
1 csipet sóval és
1 mokkáskanál szódabikarbónával.
20 dkg puha vajat keverjünk habosra
10 dkg sötétbarna lágy nádcukorral,
15 dkg eritrittel, majd
2 tojással is. Daraboljunk össze
10 dkg étcsokit (70% fölöttit), keverjük ezt is a masszához. Készítsünk kisebb diónyi (2 dkg-os) golyócskákat, amiket a tepsire téve nyomjunk szét kerek lapokká. 200 fokos (légkeverés mellett 180) sütőben süssük a kekszeket 8 percig. 1 percig hagyjuk hűlni a tepsiben őket, utána tegyük rácsra. Nekem 46 db 1.9 dkg-os keksz sikeredett ebből az adagból.
Forrás: eszterlancfoz