Csokis szilvás rétes, recept
A Csokis szilvás rétes Hozzávalói egy réteshez:
- 500 g szilva (akár ringlóval vegyesen)
- 3 ek szilvalekvár
- 3 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 5 cl rum
- 5 dkg apróra vágott csokoládé (tej- és étcsoki vegyesen)
- 4 réteslap
- 6 dkg vaj
- 4 ek zsemlemorzsa
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és falatnyi darabokra vágjuk. Nagy tálba tesszük és összekeverjük a lekvárral, cukorral, fahéjjal, rummal, csokival és zsemlemorzsával.
A réteslapokat száraz, majd nedves konyharuhába tekerjük, hogy ne száradjanak ki, de ne is ázzanak el. Az első lapot egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, megkenjük olvasztott vajjal.
Ráterítjük a második réteslapot, ezt is megkenjük vajjal és még két lappal megismételjük ugyan ezt. A negyedik lapot megszórjuk még egy kevés zsemlemorzsával, majd a tölteléket a réteslap hosszú oldalára halmozzuk – a rövid oldalakat kicsit behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék, és feltekerjük a rétest. Kívülről is bőven megkenjük vajjal. 150 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni és porcukorral meghintve kínáljuk.
Forrás: streetkitchen.blog.hu