2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Csokis szilvás rétes, recept

Csokis szilvás rétes, recept

Story Highlights

  • A jó rétest mindenki szereti, ugye? Ha szilvával, csokival és egy kis fahéjjal dolgozunk, akkor pedig végképp nem lesz ember, aki ellenállni tudna neki!

A Csokis szilvás rétes Hozzávalói egy réteshez:

  • 500 g szilva (akár ringlóval vegyesen)
  • 3 ek szilvalekvár
  • 3 ek cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 5 cl rum
  • 5 dkg apróra vágott csokoládé (tej- és étcsoki vegyesen)
  • 4 réteslap
  • 6 dkg vaj
  • 4 ek zsemlemorzsa

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és falatnyi darabokra vágjuk. Nagy tálba tesszük és összekeverjük a lekvárral, cukorral, fahéjjal, rummal, csokival és zsemlemorzsával.

 

Csokis szilvás rétes
A réteslapokat száraz, majd nedves konyharuhába tekerjük, hogy ne száradjanak ki, de ne is ázzanak el. Az első lapot egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, megkenjük olvasztott vajjal.

Ráterítjük a második réteslapot, ezt is megkenjük vajjal és még két lappal megismételjük ugyan ezt. A negyedik lapot megszórjuk még egy kevés zsemlemorzsával, majd a tölteléket a réteslap hosszú oldalára halmozzuk – a rövid oldalakat kicsit behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék, és feltekerjük a rétest. Kívülről is bőven megkenjük vajjal. 150 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni és porcukorral meghintve kínáljuk.

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Szárazföldi paella csirkecombokkal és sok kolbásszal
Szárazföldi paella csirkecombokkal és sok kolbásszal, recept

A tengerparton kagylókkal és rákkal esszük, de itt a szárazföldön sem maradhat el az igazi paella-élmény: itt csirkecombokkal és kolbásszal...

Close