Csoki és whisky harmóniája, fullos sütemény – recept

Csoki és whisky harmóniája, fullos sütemény – recept

Brownie készítés közben jött a gondolat, hogy mi lenne ha beletennénk egy ici-pici 🙂 whisky-t is a receptbe. A csoki és a whisky baromi jó haverok lettek. Eképp született meg a nagyon csokis és whisky-s sütemény receptje!!!

csoki és whisky

A csoki és whisky sütemény hozzávalói:

  • 250 g étcsoki
  • 180 g porcukor
  • egy gombóc vaníliafagyi
  • 110 g BL 55 liszt – sima liszt
  • 80 g vaj
  • 3 tojás
  • 1 dl whisky
  • 1 db vanília rúd
  • csipet só

Elkészítés:

A csokit és a vajat vízgőz felett olvasztom meg,majd hagyom kicsit lehűlni . Ezen idő alatt habverővel a whisky, só, vaníliarúd magvak, porcukor, egész tojásokat simára keverem.  A csokis vaj elegyhez, hozzáadom a tojásos cukros keveréket. Hozzáadom a lisztet, majd elkeverem, míg szép sima masszát nem kapok.

 

csoki és whisky
a csoki és whisky harmóniája

 

 

A sütőformát kenjük ki vajjal és liszttel rétegezem, bele borítom a masszát, majd 180 C fokon 25 perc alatt sütöm meg.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala