Csoki és whisky harmóniája, fullos sütemény – recept
Brownie készítés közben jött a gondolat, hogy mi lenne ha beletennénk egy ici-pici 🙂 whisky-t is a receptbe. A csoki és a whisky baromi jó haverok lettek. Eképp született meg a nagyon csokis és whisky-s sütemény receptje!!!
A csoki és whisky sütemény hozzávalói:
- 250 g étcsoki
- 180 g porcukor
- egy gombóc vaníliafagyi
- 110 g BL 55 liszt – sima liszt
- 80 g vaj
- 3 tojás
- 1 dl whisky
- 1 db vanília rúd
- csipet só
Elkészítés:
A csokit és a vajat vízgőz felett olvasztom meg,majd hagyom kicsit lehűlni . Ezen idő alatt habverővel a whisky, só, vaníliarúd magvak, porcukor, egész tojásokat simára keverem. A csokis vaj elegyhez, hozzáadom a tojásos cukros keveréket. Hozzáadom a lisztet, majd elkeverem, míg szép sima masszát nem kapok.
A sütőformát kenjük ki vajjal és liszttel rétegezem, bele borítom a masszát, majd 180 C fokon 25 perc alatt sütöm meg.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.