Csőben sült brokkoli, recept

Csőben sült brokkoli, recept

 

A Csőben sült brokkoli Hozzávalói:

  • 1 fej brokkoli,
  • 25 dkg darált hús,
  • 1 tojás,
  • 1 kis hagyma,
  • 1 szelet kenyér,
  • 5 dkg sajt,
  • olaj,
  • prézli,
  • só, bors, paprika;

a besamel mártáshoz:

  • 1 evőkanál vaj,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2,5 dl tej,
  • 10 dkg sajt,
  • só, bors

Csőben sült brokkoli

A brokkolit sós vízben roppanósra főzzük. Addig a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A kenyeret beáztatjuk, majd kiszorítjuk. A darált húshoz keverjük a hagymát, a kenyeret, a felvert tojást. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük, majd jól összedolgozzuk.

Elkészítjük a besamel mártást, amihez vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk ,majd sűrűsödésig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk és prézlivel megszórunk. A brokkolit rózsáira szedjük, sorban egymás mellé fektetjük és a szárukra kanállal galuskákat teszünk a darált húsos masszából. Leöntjük a besamel mártással, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 30 percig sütjük.

Csőben sült brokkoli

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu