Csőben sült brokkoli, recept
A Csőben sült brokkoli Hozzávalói:
- 1 fej brokkoli,
- 25 dkg darált hús,
- 1 tojás,
- 1 kis hagyma,
- 1 szelet kenyér,
- 5 dkg sajt,
- olaj,
- prézli,
- só, bors, paprika;
a besamel mártáshoz:
- 1 evőkanál vaj,
- 2 evőkanál liszt,
- 2,5 dl tej,
- 10 dkg sajt,
- só, bors
A brokkolit sós vízben roppanósra főzzük. Addig a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A kenyeret beáztatjuk, majd kiszorítjuk. A darált húshoz keverjük a hagymát, a kenyeret, a felvert tojást. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük, majd jól összedolgozzuk.
Elkészítjük a besamel mártást, amihez vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk ,majd sűrűsödésig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk és prézlivel megszórunk. A brokkolit rózsáira szedjük, sorban egymás mellé fektetjük és a szárukra kanállal galuskákat teszünk a darált húsos masszából. Leöntjük a besamel mártással, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 30 percig sütjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu