Csirkével rakott krumpli sok sajttal, tejföllel
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg édesburgonya
- 30 dkg csirkecombfilé
- 20 dkg reszelt sajt
- 7 tojás
- 5 dl tejföl
- 1 nagy fej lilahagyma
- só
- bors
- kevés olívaolaj
Elkészítés: 25 perc, sütés: 45 perc
Elkészítés:
Rakj hat tojást egy lábasba, és forrástól számítva tíz percig főzd, majd pucold meg, karikázd fel, és egy kicsit tedd félre. A lilahagymát szeld nagyon vékonyra, a húst vágd kis darabokra. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, szórd rá a hagymát, kicsit sózd meg, és fonnyaszd meg. Add hozzá a húst, és fehéredésig pirítsd.
A tejfölt keverd össze a megmaradt egy tojással, sózd, borsozd. Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd 3-4 milliméteres karikákra. A felét forgasd a tojásos tejfölbe, terítsd egy jénai tál aljára. Halmozd rá a tojáskarikák felét, erre jön a hagymás, húsos rész, majd ismét egy sor tojás. A maradék krumplit ugyancsak forgasd a tejfölbe, majd szósszal együtt simítsd a rakottas tetejére. Erre szórd a reszelt sajtot, told 200 fokos sütőbe, és 40-45 perc alatt süsd szép pirosra.
Forrás: femina.hu