Csirkenyárs citromfűvel

Csirkenyárs citromfűvel

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g csirkemell filé, vékonyra szeletelve
  • 2 szál citromfű (levele levágva, apróra vágva)
  • 2 mogyoróhagyma, apróra vágva
  • 1 hosszú piros chili, apróra vágva (ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 teáskanál szezám- vagy olíva olaj
  • A tálaláshoz:
  • újhagyma, vékonyra karikázva
  • párolt jázmin rizs

ELKÉSZÍTÉS:

A citromfüvet, a hagymákat és a chilit (elhagyható) egy mozsárban összezúzzuk, amíg paszta szerű nem lesz. Hozzáadjuk a cukrot, a szójaszószt és az olajat és összekeverjük. (Ha szükséges egy evőkanál vízzel fellazírjuk.) Egy tálba tesszük, majd beleforgatjuk a csirkét. Lefedve egy órára a hűtőbe tesszük.

A csirkét egyenletesen felszúrjuk a nyársakra (vagy előzőleg vízbe áztatott hurkapálcikára).

Egy nagyobb átmérőjű serpenyőt nagy lángol felmelegítünk, beletesszük a nyársakat és oldalanként 2-3 percig sütjük benne a csirkenyársakat.
Áttesszük egy tálba, megszórjuk zöldhagymával és párolt rizzsel tálaljuk.

Citromfű hiányában kevés citromlét adjunk a páchoz.