Csirkemell Saslik – Sörös páccal

Csirkemell Saslik – Sörös páccal

Hozzávalók:
csirkemell-saslik-soros-paccal-recept

  • 220 g csirkemell (filé)
  • 1 fej hagyma – vörös
  • 1.5 dl sör – barna
  • 2 evőkanál méz – akác
  • 1 mokkáskanál chili pehely
  • 2 csipet bors – fekete (őrölt)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj

csirkemell-saslik-soros-paccal-recept3
Elkészítés:

1.Apróra vágjuk a fokhagymát és a pác hozzávalóit összekeverjük.
2.A csirkemellet közepes kockákra vágjuk és ráöntjük a pácot. Legalább 1-1.5 órára a hűtőbe rakjuk, de az is remek ha egy egész estét tud állni a páclében.
3.A pihentetés után felszeletelünk egy hagymát kisebb cikkekre és a húst és hagymát felváltva felhúzzuk a nyársakra. Egy serpenyőben olajat melegítünk és pár perig minden oldalán, forgatva megsütjük a nyársakat.
4.Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.