Csirkemell Saslik – Sörös páccal
Hozzávalók:
- 220 g csirkemell (filé)
- 1 fej hagyma – vörös
- 1.5 dl sör – barna
- 2 evőkanál méz – akác
- 1 mokkáskanál chili pehely
- 2 csipet bors – fekete (őrölt)
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
1.Apróra vágjuk a fokhagymát és a pác hozzávalóit összekeverjük.
2.A csirkemellet közepes kockákra vágjuk és ráöntjük a pácot. Legalább 1-1.5 órára a hűtőbe rakjuk, de az is remek ha egy egész estét tud állni a páclében.
3.A pihentetés után felszeletelünk egy hagymát kisebb cikkekre és a húst és hagymát felváltva felhúzzuk a nyársakra. Egy serpenyőben olajat melegítünk és pár perig minden oldalán, forgatva megsütjük a nyársakat.
4.Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.