Csirkemell Fajitas, recept

Csirkemell Fajitas, recept

Ki ne szeretné a csirkemellet?! Olyan sokszínű a felhasználása, pillanatok alatt kész van és fillérekbe kerül. A sorozat ezen részében 3 nagyon király csirkemelles kaját mutatunk. Lesz egy fűszeres fajitas, egy brutális csirkés hamburger, de egy salátát is összedobunk belőle. Csirkemellezésre fel!

 

A Csirkemell Fajitas Hozzávalói:

A hús pácához:

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 tk füstölt paprika
  • ½ tk római kömény
  • ½ tk szárított oregano
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 ek étolaj
  • só, bors

Az összeállításhoz:

  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma
  • ½ db cukkini
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 1 dl világos sör
  • rizs

Csirkemell Fajitas

A felcsíkozott csirkemellekre rászórjuk a fűszereket és alaposan belemasszírozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk és beledobjuk a csíkokra vágott paprikákat, a karikára vágott hagymát és cukkinit, és a félbe vágott koktélparadicsomokat. Nagy lángon lepirítjuk, majd félretesszük. Közben kifőzzük a rizst.  A serpenyőben elkezdjük lepirítani a húst, majd felöntjük a sörrel. Amikor elfőtt az alkohol, a hús pedig kissé megfőtt, adunk hozzá 1 merőkanállal a rizs főzőlevéből. Ha megfőtt, akkor a kifőtt rizzsel és a zöldségekkel tálaljuk.

Forrás: Streetkitchen