Csirkemájas rántott palacsinta
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 1 fej lilahagyma
- 1 db újhagyma
- 0,5 db pritamin paprika
- 3 evőkanál tejföl
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 6 evőkanál liszt
- tej
- szódavíz vagy ásványvíz
- só
- bors
- majoranna
- zsálya
- kevés szalonna
- zsemlemorzsa
Hány személyre: 6
Elkészítési idő:
A tojásból, kevés sóból, a lisztből és tejből valamint szódavízből a hagyományosnál egy kicsivel sűrűbb palacsintatésztát keverünk. Nem kell sokkal sűrűbbnek a lennie, a lényeg, hogy ne legyen végül hajszálvékony a palacsintánk.
A szokásos módon megsütjük a palacsintákat, de lehetőleg egy nagy serpenyőben, hogy minél nagyobb palacsintát kapjunk végül.
A csirkemájat és a szalonnát apró darabokra vágjuk, a lilahagymát kockákra vágjuk, az újhagymát vékony karikákra. A pritamin paprikát is felszeleteljük vékony csíkokra. A fokhagymát pedig apró kockákra szeljük.
A szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lilahagymát és az újhagymát, és 1 percig együtt pirítjuk. Utánba hozzáadjuk a májat, és együtt pirítjuk körülbelül 5 percig. Ezután adjuk hozzá a majorannát, a sót, borsot, kevés zsályát, a fokhagymát és a pritamin paprikát, majd együtt pirítjuk újabb 5 percig. Ezután hozzákeverjük a 3 evőkanál tejfölt, és félretesszük kicsit hűlni.
A palacsintákba betöltjük a májas ragut – palacsinta-mérettől függően 4-6 palacsintára lesz elég a töltelék – , majd ráhajtuk a ragura a palacsintát, és oldalát is lezárjuk.
Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd forró olajban kirántjuk.
Forrás: gasztro-tv