Csirkemájas rántott palacsinta

Csirkemájas rántott palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db újhagyma
  • 0,5 db pritamin paprika
  • 3 evőkanál tejföl
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • tej
  • szódavíz vagy ásványvíz
  • bors
  • majoranna
  • zsálya
  • kevés szalonna
  • zsemlemorzsa
Hány személyre: 6
Elkészítési idő:
majas-palacsinta-csirke
A tojásból, kevés sóból, a lisztből és tejből valamint szódavízből a hagyományosnál egy kicsivel sűrűbb palacsintatésztát keverünk. Nem kell sokkal sűrűbbnek a lennie, a lényeg, hogy ne legyen végül hajszálvékony a palacsintánk.

A szokásos módon megsütjük a palacsintákat, de lehetőleg egy nagy serpenyőben, hogy minél nagyobb palacsintát kapjunk végül.

A csirkemájat és a szalonnát apró darabokra vágjuk, a lilahagymát kockákra vágjuk, az újhagymát vékony karikákra. A pritamin paprikát is felszeleteljük vékony csíkokra. A fokhagymát pedig apró kockákra szeljük.

A szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lilahagymát és az újhagymát, és 1 percig együtt pirítjuk. Utánba hozzáadjuk a májat, és együtt pirítjuk körülbelül 5 percig. Ezután adjuk hozzá a majorannát, a sót,  borsot, kevés zsályát, a fokhagymát és a pritamin paprikát, majd együtt pirítjuk újabb 5 percig. Ezután hozzákeverjük a 3 evőkanál tejfölt, és félretesszük kicsit hűlni.

A palacsintákba betöltjük a májas ragut – palacsinta-mérettől függően 4-6 palacsintára lesz elég a töltelék – , majd ráhajtuk a ragura a palacsintát, és oldalát is lezárjuk.

Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd forró olajban kirántjuk.

 

Forrás: gasztro-tv