4-6 személyre: 50 dkg csirkemáj, 5
dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 tojás, majoránna, só, bors, vaj és
zsemlemorzsa a tepsihez.
dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 tojás, majoránna, só, bors, vaj és
zsemlemorzsa a tepsihez.
A Csirkemáj mozaik Elkészítése:
A megtisztított csirkemájat forró vízben 5 percig főzzük, leszűrjük. A vajat felforrósítjuk, kissé megpirítjuk rajta a lisztet és felöntjük a hideg tejjel, majd csomómentesre kavarjuk és
lassú tűzön besűrítjük. Sózzuk, borsózzuk,. belekavarjuk a majoránnát, majdkihűtjük. A máj felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra vágjuk. A kihűlt
fehérmártásba kavarjuk a tojások sárgáját, a darált majd az egész májat és végül a felvert tojásfehérjét.
lassú tűzön besűrítjük. Sózzuk, borsózzuk,. belekavarjuk a majoránnát, majdkihűtjük. A máj felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra vágjuk. A kihűlt
fehérmártásba kavarjuk a tojások sárgáját, a darált majd az egész májat és végül a felvert tojásfehérjét.
Egy hosszúkás formát kivajazunk, megszórjuk
zsemlemorzsával és belesimítjuk a masszát, majd egy tepsibe tesszük, félig
felöntjük vízzel és forró sütőben, 35-40 percig sütjük. Hidegen szeleteljük és
tálaljuk.
zsemlemorzsával és belesimítjuk a masszát, majd egy tepsibe tesszük, félig
felöntjük vízzel és forró sütőben, 35-40 percig sütjük. Hidegen szeleteljük és
tálaljuk.
Forrás: aledakonyhaja