Csirkegulyás, recept

Csirkegulyás, recept

Míg ti a spanyol ízelítőket olvastátok, addig én diétáztam. Nem saját jószántamból sajnos… De ahogy mondani szokták, minden rosszban van valami jó, újból be tudom gombolni azt a nadrágomat, amit már a nyaralás előtt sem nagyon tudtam, utána pedig különösen nem. Szombatra szedtem magam össze annyira, hogy főzni bis írtam és a normál evést is bevállaltam. Ez alkalomból készítettem gulyáslevest csirkéből. Magam sem gondoltam volna, de nagyon-nagyon jól sikerült, ha nem féltem még a gyomromat, akkor repetáztam volna. A férjem nem féltette az övét, úgyhogy többször is szedett 🙂

A Csirkegulyás hozzávalói:

  • 1 nagy fej hagymát apróra vágtam (kb 15 dkg) és
  • 1 kanál libazsíron pirítani kezdtem. Adtam hozzá
  • 1 egész paradicsomot (egy féllel kezdtem, de aztán kellett még az a kis savasság bele) és
  • egy fél paprikát,
  • 1 babérlevelet,
  • sóztam, picit borsoztam is, belereszeltem
  • 2 gerezd fokhagymát, szórtam rá
  • 1 csapott evőkanál pirospaprikát, majd kevés vízzel felengedve pároltam pár percig.

Erre szerintem azért van szükség, mert a csirkehús viszonylag gyorsan megfő és nem lenne ideje a hagymának annyira szétfőnie, hogy szaftot képezzen. Ezután tettem bele

  • 4 csirkecombot kisebb darabokra vágva. Kis idő múlva következett
  • 30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, karalábé, petrezselyem, zellerlevél), majd később
  • 30 dkg krumpli.

Ha minden megpuhult, hagyhatjuk kicsit állni, majd petrezselyemzölddel, csípöspaprika karikákkal és persze friss kenyérrel tálaljuk.

Csirkegulyás

Forrás: eszterlancfoz