2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Csirkecomb pékné módra, recept

Csirkecomb pékné módra, recept

 

Csirkecomb pékné módra: dobj mindent a tepsibe, és már sütheted is

A pékné módra készített ételek, ami általában csülök, a vele együtt sütött krumpli és hagyma miatt kapta a nevét. Ezt az elvet követve a befűszerezett csirkecombokat sütöttem meg a kemencében krumplival és hagymával. Sütőben is elkészíthető, addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.

A Csirkecomb pékné módra Hozzávalói:

  • 4 csirkecomb
  • 1 kg burgonya
  • 4 vöröshagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1 kávéskanál szárított, morzsolt kakukkfű
  • 1 kávéskanál szárított, morzsolt rozmaring
  • 1 csokor felaprított petrezselyem
  • 1 dl rosé
  • só ízlés szerint

A Csirkecomb pékné módra Elkészítése:

  1. A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével.

  2. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfelezem.

  3. A krumplin elhelyezem a megfűszerezett húsokat, majd a vastagabb karikára vágott hagymát is rárakom.

  4. Aláöntöm a bort, lefedem fóliával, és kemencébe tolom. 250 fokon 1 órán át sütöm, majd a fóliát levéve még 15 percet.

  5. A vele sült krumplival és hagymával tálalom.

  6. Sütőben is elkészíthető: addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.

Csirkecomb pékné módra

forrás: ketkes

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Házi készítésű csirke sonka
Házi készítésű csirke sonka, recept

  Házi készítésű csirke sonka: Egy üres konzerves dobozba tett egy zacskó húst, 1 óra múlva ínycsiklandó étel lett belőle!...

Close