Csirke fajitas és Tortilla, csípős paradicsom salsával és gaucamoléval

Csirke fajitas és Tortilla, csípős paradicsom salsával és gaucamoléval

Hozzávalók a Csirke fajitas és Tortilla

A tortillához:

  • 375 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk só
  • 2,5 dl langyos víz
  • 8 cl étolaj
  • liszt a nyújtáshoz

 A paradicsom salsához:

  • 2 paradicsom
  • 4-5 koktélparadicsom
  • 1 lilahagyma
  • 1 csilipaprika
  • 1 csomó friss koriander (szára is)
  • 1/2 lime frissen facsart leve
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma

 A guacamoléhoz:

  • 1 nagy érett avokádó
  • 1/4 vöröshagyma
  • 1/2 lime frissen facsart leve
  • 1 kis csomó koriander (szára is)
  • kevés só

A fajitashoz:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 tk őrölt füstölt paprika
  • 1 tk őrölt koriander mag
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 2 ek olaj
  • 1/2 lim frissen facsart leve
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 narancs frissen facsart leve
  • 3 ek étolaj
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 jalapeno paprika
  • 2 lilahagyma
  • 2 ek étolaj

Csirke fajitas és Tortilla

 A tálaláshoz:

  • jégsaláta
  • tejföl
  • reszelt cheddar sajt

A tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés lisztel és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk és 12 részre osztjuk. Mindegyikből kis gömböt formázunk és 1-2 mm vastagságú koronggá nyújtjuk. Közben egy serpenyőt felforrósítunk és egyenként kisütjük a tortillákat – a hólyagokat visszanyomkodjuk és mindekét oldalán addig sütjük, amíg elkezd pirulni. A kisült tortilkat forrón nedves konyharuhába tesszük és bebugyoláljuk, így puha marad.

 A salsához az összes hozzávalót késes aprítógépbe tesszük és durvára aprítjuk.

A guacamoléhoz az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, a húsát tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a nagyon finomra, majdnem krémesre, vágott hagymát,  a lime levét, a finomra aprított koriandert, megsózzuk és villával összetörtjük.

A fajitashoz a csirkemelleket megmossuk, szárazra tölröljük és csíkokra vágjuk. Tálba tesszük, füstölta parikával, korianderrel, római köménnyel, lime-mal, sóval, borssal fűszerezzük.  Hozzáadjuk az olajat és a krémesre zúzott fokhagymát. 10 percig pihenni hagyjuk.

 A paprikákat egyforma csíkokra vágjuk, a hagymát durvára szeleteljük. Egy (öntött vas) serpenyőben felhevítjük az olajat és rádobjuk a húst. Magas lángon lepirítjuk, közben ráfacsarjuk 1/2 narancs levét. Amikor kész, kiszedjük a serpenyőből. A serpenyőbe öntünk még egy kevés olajat és rádobjuk a zöldségeket. Lepiírtjuk őket, vissza tesszük a húst is, összeforgatjuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor a húst és a szószokat a tortillába tesszük, adunk hozzá salátaleveleket, reszelt sajtot, ízlés szerint tejfölt. Feltekerjük és fogyasztjuk.

Forrás: streetkitchen.blog.hu