2020. november 09.

Select your Top Menu from wp menus
Csirke dubarry szaftosra sült hússal és sok besamellel, recept

Csirke dubarry szaftosra sült hússal és sok besamellel, recept

A csirkés egytálétel mindig jó buli, így van ezzel a dubarry csirkével is. Aranybarnára lesült hús, karfiol rózsák és rengeteg besamel. Brutális kaja, próbáljátok ki!

 

A Csirke dubarry szaftosra sült hússal és sok besamellel Hozzávalói:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 70 dkg karfiol (kb. 1 kis karfiol)
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 ek. olaj
  • 1 ek. szárított kakukkfű
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 nagy marék reszelt sajt
  • só, bors, szerecsendió

Csirke dubarry szaftosra sült hússal és sok besamellel

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén cukrozott, sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük őket. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Szép apránként, fokozatosan hozzákeverjük a tejet, teljesen csomómentesre. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
  2. Belekeverjük a tojássárgájákat és a reszelt sajtot, és az egészet kiforraljuk.
  3. Egy forró serpenyőbe olajat hevítünk, és elkezdjük lesütni rajta a sózott, borsozott és kakukkfűvel meghintett csirkemelleket. 30 másodpercenként fordítunk rajtuk egyet, majd ha már majdnem kész és már szép aranybarna, akkor rápakoljuk a kifőtt karfiol rózsákat, ráöntjük a besamelmártást, megszórjuk még több sajttal és egy kis zsemlemorzsával.
  4. 200 fokos felső grillen aranybarnára sütjük, majd rizzsel tálaljuk.

Csirke dubarry szaftosra sült hússal és sok besamellel

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Pisztáciás szelet rengeteg csokival, recept

Huu mi mennyire szeretjük a pisztácia, csoki kombót....na pont ezért készítettük nektek ezt a videót, ahol egy fenomenális pisztáciás-csokis szeletet...

Close