Csirke Chow Mein, recept

Csirke Chow Mein, recept

A Csirke Chow Mein Hozzávalói (2 főre)

  • 250 g bavette tészta
  • 200 g csirkemell filé
  • 1 közepes répa
  • 1 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy diónyi gyömbér
  • 2 piros chili paprika
  • 4-5 ek. szójaszósz
  • 1 nagy marék spenót
  • 1 nagy szójababcsíra
  • 1 tk. kukoricakeményítő
  • 2 ek. pirított szezámmag
  • étolaj
  • só, bors

A Csirke Chow Mein elkészítése:

  1. A tésztát aldentére főzzük. A répát egy zöldséghámozóval vékony csíkokra gyaluljuk, a póréhagymát a répával azonos méretűre szeleteljük, csíkozzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a gyömbért lereszeljük, a chilit pedig felkarikázzuk.
  2. Egy wok serpenyőt forróra hevítünk, beleöntünk 2-3 evőkanál olajat és lepirítjuk rajta a sózott, borsozott, felkockázott csirkemellet. Ha alaposan lepirult, akkor félretesszük. A serpenyőbe ismét jön 1 evőkanálnyi olaj, majd pár perc alatt átforgatjuk és lepirítjuk a kifőtt tésztát.
  3. Kissé félrehúzzuk a serpenyőben a tésztát és mellette egy kis olajon megfuttatjuk a fokhagymát, gyömbért és chilit, majd összeforgatjuk a tésztával. Mehet bele a hagyma és a répa, amivel ismét átforgatjuk. Végül megy vissza a csirkemell és ráöntjük a szójaszószt. Alaposan összerázzuk, jó magas lángon.
  4. Hozzáadjuk a spenótot is és hagyjuk összeesni. Megszórjuk a szójababcsírával és felöntjük 1 dl vízben elkevert keményítővel. Még egyszer összeforgatjuk, megszórjuk egy kis pirított szezámmaggal és kész is vagyunk.

Csirke Chow Mein

Forrás: Streetkitchen