2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Csípős PASZTINÁKleves – 20 PERC ALATT

Csípős PASZTINÁKleves – 20 PERC ALATT

Story Highlights

  • Tudom, hogy sokan amolyan pesti úri huncutságnak gondolják a pasztinák iránti rajongásomat, de remélem azért sokan osztoztok velem a lelkesedésemben.

Röviden, a pasztinák jó. A leves se akármi, és most hús sincs benne. Legyen ez egy vega hétfő.
Húsz perc alatt összedobható leves, igazi hétköznapi sietős vacsora.

Hozzávalók 4 tányérhoz:

  • 4 közepes pasztinák
  • 1 ek harissa vagy más csípős paprikakrém
  • 7 dkg gorgonzola
  • 3 ek mascarpone
  • só, bors
  • 10 dkg kesudió
  • 1 kk füstölt chili por
  • 0,5 kk ső

A pasztinákot megpucoljuk, felkarikázzuk, majd kevés sós vízben megpároljuk. Hozzáadjuk a harissát, a gorgonzolát, a mascarponét, leturmixoljuk, és utána ízesítjük. Annyi forró vízzel pótoljuk, hogy 1,6 liter legyen összesen.Közben egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk a kesut, majd még forrón összeforgatjuk a chilivel és a sóval. Amikor picit lehűt, apróra vágjuk, és némi morzsolt gorgonzolával együtt a forró leves tetejére szórjuk.

csipos-pasztinak leves
Ha úgy érezzük, mehet rá pirított kenyérkocka is.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Klasszikus forralt bor

    Akár a húsleves esetében, a forralt bornál is igaz, hogy ahány ház, annyi recept, de a klasszikus forralt...

Close