Csípős PASZTINÁKleves – 20 PERC ALATT
Röviden, a pasztinák jó. A leves se akármi, és most hús sincs benne. Legyen ez egy vega hétfő.
Húsz perc alatt összedobható leves, igazi hétköznapi sietős vacsora.
Hozzávalók 4 tányérhoz:
- 4 közepes pasztinák
- 1 ek harissa vagy más csípős paprikakrém
- 7 dkg gorgonzola
- 3 ek mascarpone
- só, bors
- 10 dkg kesudió
- 1 kk füstölt chili por
- 0,5 kk ső
A pasztinákot megpucoljuk, felkarikázzuk, majd kevés sós vízben megpároljuk. Hozzáadjuk a harissát, a gorgonzolát, a mascarponét, leturmixoljuk, és utána ízesítjük. Annyi forró vízzel pótoljuk, hogy 1,6 liter legyen összesen.Közben egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk a kesut, majd még forrón összeforgatjuk a chilivel és a sóval. Amikor picit lehűt, apróra vágjuk, és némi morzsolt gorgonzolával együtt a forró leves tetejére szórjuk.
Ha úgy érezzük, mehet rá pirított kenyérkocka is.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu