Csicsókafőzelék

Csicsókafőzelék

HOZZÁVALÓK

  • 3-4 fő
  • 1 kis db sütőtök
  • 4 db csicsóka
  • 2 db közepes burgonya
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors, frissen őrölt szerecsendió, petrezselyem, chili
  • 2 babérlevél
  • 1 tk méz
  • 1 ek vörösborecet
  • ¼ csésze tejszín
  • 30-60 perc

Hámozd meg és vágd fel valamennyi zöldséget, majd helyezd őket egy nagy tálba.

Öntsd fel 1,5 liter vízzel és add hozzá a fűszereket, kivéve a szerecsendiót.

sunchoke_stew-csicsoka-fozelek

 

A zöldségeket 40-60 percig főzd, majd a tűzhelyről levéve kézi botmixerrel törd pépessé.

Add hozzá a mézet, vörösborecetet, egy kevés szerecsendiót és tejszínt.

Sült édesburgonyával tálald, amit szintén nagyon egyszerű elkészíteni. Csupán hámozd meg és szeleteld fel a burgonyát, majd helyezd egy sütőlapra. Sóval, borssal fűszerezd és locsold meg egy kevés olíva olajjal. 180 °C-on körülbelül 30 perc alatt puhára sül.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu