Csicsókafőzelék

HOZZÁVALÓK
- 3-4 fő
- 1 kis db sütőtök
- 4 db csicsóka
- 2 db közepes burgonya
- 6 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors, frissen őrölt szerecsendió, petrezselyem, chili
- 2 babérlevél
- 1 tk méz
- 1 ek vörösborecet
- ¼ csésze tejszín
- 30-60 perc
Hámozd meg és vágd fel valamennyi zöldséget, majd helyezd őket egy nagy tálba.
Öntsd fel 1,5 liter vízzel és add hozzá a fűszereket, kivéve a szerecsendiót.
A zöldségeket 40-60 percig főzd, majd a tűzhelyről levéve kézi botmixerrel törd pépessé.
Add hozzá a mézet, vörösborecetet, egy kevés szerecsendiót és tejszínt.
Sült édesburgonyával tálald, amit szintén nagyon egyszerű elkészíteni. Csupán hámozd meg és szeleteld fel a burgonyát, majd helyezd egy sütőlapra. Sóval, borssal fűszerezd és locsold meg egy kevés olíva olajjal. 180 °C-on körülbelül 30 perc alatt puhára sül.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu