Cseresznyés pite torta – Háromcitromos krémmel
A Cseresznyés pite torta Hozzávalói:
- 40 dkg cseresznye
- 2 dl joghurt
- 30 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 1 vaníliarúd
- 1,7 dl olaj
- 4 tojás
- Kevés vaj a formához
A krémhez:
- 0,75 kg tejszínes krémsajt
- 4 nagy ek apróra vágott citromfű
- 1 citrom
- 1 zöldcitrom
- 6 ek cukor
A Cseresznyés pite torta Elkészítése:
A joghurtot simára keverjük a liszttel, cukorral, tojásokkal, a vaníliarúd kikapart magvaival és az olajjal. Lemérjük a masszát (kb. 1,2 kg). Egy 26 cm-es forma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk. A tészta egyharmadát belesimítjuk, megszórjuk a cseresznye egyharmadával. 160 fokos sütőben készre sütjük. Mikor langyosra hűlt, kivesszük a formából, lehúzzuk a sütőpapírt, rácson kihűtjük.
Így teszünk még kétszer, míg el nem fogy a tészta és a cseresznye.
Mikor mindhárom lap teljesen kihűlt, összeállítjuk a krémet. A krémsajtot összekeverjük a citromfűvel és a cukorral. Belereszeljük a lime és a citrom héját, belecsorgatjuk a levét, ezzel is alaposan elkeverjük.
A krémet szintén háromfelé osztjuk, elosztjuk a lapok között és a torta oldalán. Kicsit behűtjük, hogy az ízek összeérjenek, de nem kell sokáig.