Cseresznyés pite torta – Háromcitromos krémmel

Cseresznyés pite torta – Háromcitromos krémmel

A Cseresznyés pite torta Hozzávalói:

  • 40 dkg cseresznye
  • 2 dl joghurt
  • 30 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 vaníliarúd
  • 1,7 dl olaj
  • 4 tojás
  • Kevés vaj a formához

A krémhez:

  • 0,75 kg tejszínes krémsajt
  • 4 nagy ek apróra vágott citromfű
  • 1 citrom
  • 1 zöldcitrom
  • 6 ek cukor

Cseresznyés pite torta

A Cseresznyés pite torta Elkészítése:

A joghurtot simára keverjük a liszttel, cukorral, tojásokkal, a vaníliarúd kikapart magvaival és az olajjal. Lemérjük a masszát (kb. 1,2 kg). Egy 26 cm-es forma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk. A tészta egyharmadát belesimítjuk, megszórjuk a cseresznye egyharmadával. 160 fokos sütőben készre sütjük. Mikor langyosra hűlt, kivesszük a formából, lehúzzuk a sütőpapírt, rácson kihűtjük.

Így teszünk még kétszer, míg el nem fogy a tészta és a cseresznye.

Mikor mindhárom lap teljesen kihűlt, összeállítjuk a krémet. A krémsajtot összekeverjük a citromfűvel és a cukorral. Belereszeljük a lime és a citrom héját, belecsorgatjuk a levét, ezzel is alaposan elkeverjük.

A krémet szintén háromfelé osztjuk, elosztjuk a lapok között és a torta oldalán. Kicsit behűtjük, hogy az ízek összeérjenek, de nem kell sokáig.

Forrás: atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu