Cseresznyés clafoutis, a Franciák pitéje, erecpt

Cseresznyés clafoutis, a Franciák pitéje, erecpt

Ezek a franciák nagyon tudják mitől döglik a légy. Ezt nem is bizonyíthatnánk jobban, mint ezzel a cseresznyés clafoutis recepttel. A hagyományosan cseresznyével készült tejes pitét a csoki tesz még fenségesebbé. Próbáljátok ki!

Cseresznyés clafoutis

A Cseresznyés clafoutis hozzávalói:

  • 1/2 kg cseresznye
  • 10 dkg sötétbarna nádcukor
  • 4 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2, 5 dl tej
  • 1,5 ek cukrozatlan kakaó
  • 1 ek puha vaj
  • 1 csipet só
  • Porcukor vagy csokimorzsa a tetejére

Cseresznyés clafoutis

A kimagozott cseresznyét összekeverjük egy evőkanál barnacukorral. A liszthez adjuk a cukrot, tojásokat, vajat, tejet, sót és habverővel összekeverjük. A masszát megfelezzük és az egyik felébe kakaóport keverünk. Egy kivajazott sütőformába beletesszük a cseresznyét, majd ráöntjük az egyik oldalába a fehér, a másikra, a barna masszát. 180 fokos sütőben 30-35 percet sütjük. Porcukorral és friss cseresznyével díszítjük.

Cseresznyés clafoutis

 
Forrás: Streetkitchen