Cseresznyés clafoutis, a Franciák pitéje, erecpt
Ezek a franciák nagyon tudják mitől döglik a légy. Ezt nem is bizonyíthatnánk jobban, mint ezzel a cseresznyés clafoutis recepttel. A hagyományosan cseresznyével készült tejes pitét a csoki tesz még fenségesebbé. Próbáljátok ki!
A Cseresznyés clafoutis hozzávalói:
- 1/2 kg cseresznye
- 10 dkg sötétbarna nádcukor
- 4 dkg liszt
- 3 tojás
- 2, 5 dl tej
- 1,5 ek cukrozatlan kakaó
- 1 ek puha vaj
- 1 csipet só
- Porcukor vagy csokimorzsa a tetejére
A kimagozott cseresznyét összekeverjük egy evőkanál barnacukorral. A liszthez adjuk a cukrot, tojásokat, vajat, tejet, sót és habverővel összekeverjük. A masszát megfelezzük és az egyik felébe kakaóport keverünk. Egy kivajazott sütőformába beletesszük a cseresznyét, majd ráöntjük az egyik oldalába a fehér, a másikra, a barna masszát. 180 fokos sütőben 30-35 percet sütjük. Porcukorral és friss cseresznyével díszítjük.
Forrás: Streetkitchen