Cseresznyegazpacho

Cseresznyegazpacho

Hozzávalók:

  • 8 érett paradicsom
  • fél fej hagyma
  • fél kaliforniai zöldpaprika kimagozva
  • fél gerezd fokhagyma
  • kis darabka jó minőségű szikkadt baguette (előző napi)
  • só, olívaolaj, sherryecet
  • kb. 200 gr cseresznyevelő (Boiron)

A hozzávalókat (a cseresznyevelő kivételével) felaprítjuk és összekeverjük. Hűtőszekrényben műanyagfóliával lefedve legalább tizenkét óráig érni hagyjuk. Ezután thermomixben homogénre keverjük, majd átpasszírozzuk. Apránként hozzáadjuk a cseresznyevelőt (nem kell feltétlenül az összeset), s közben folyamatosan kóstoljuk, mert ha túl sokat adunk bele, a leves „elveszti az identitását”.

Garcia_meggylevese-csereszny-gazpacho

„Sajthó” (optimális esetben 3-4 órával szerviz előtt készül el)

  • 250 gr sós lében eltett sajt (pl. lágyabb ízű feta) 1 cm-es kockákra vágva
    1dl tej
  • 30 gr glukóz (vagy lágy ízű méz)

Felmelegítjük a tejet és a sajtra öntjük, thermomixben simára keverjük. Pacojet edényben 24 órára mélyfagyasztjuk (legalább mínusz 15 fok), majd pacojeten áteresztjük.

Háztartási konyhán apróra reszelt kecskesajt és feta keverékét tálalhatjuk a leveshez egy igen vékonyra szelt, szárított kenyéren.

Tálalás

A levest hidegen tálaljuk, kevés finomra vágott szardellával, sajthóval, durvára vágott pirított pisztáciával, pár csepp bazsalikomolajjal.

Forrás:gaultmillau.hu